Martin Adam, 29, tuli kentälle EM-kisoissa – pian some täyttyi pilkasta

Unkari kohtasi Sveitsin jalkapallon miesten EM-kilpailuissa ja hävisi 1-3. Suuren huomion sosiaalisessa mediassa vei Unkarin Martin Adam, joka tullessaan kentälle sai somen täyttymään pilkkaviesteistä ja -meemeistä.

Adam vaihdettiin kentälle toisen puoliajan loppupuoliskolla. Sveitsi oli tuolloin 1-2-tappioasemassa ja Etelä-Korean Ulsanissa palloilevalta Adamilta odotettiin tehoja. Maaleja hän ei onnistunut tekemään, vaan sai sen sijaan ikävän vastaanoton katsojilta.

Peliä seuranneet julkaisivat sosiaalisen median kanavilla viestejä ja meemejä, joissa pilkattiin Adamin ulkomuotoa. Adam puhui aiheesta seuraavana päivänä lehdistötilaisuudessa.

– Tietenkin olen nähnyt osan niistä. Tavallisesti nauran vain niille. Synnyin tällaiseksi, tällainen on ruumiinrakenteeni. En sano, että olisin ollut näin iso syntyessäni, mutta minulla on fysiikka ja genetiikka, joita en pysty muuttamaan. Siinä kaikki, mitä minulla on sanottavaa asiasta, Adam sanoi.

29-vuotias Adam nousi parrasvaloihin todella kaudella 2021-2022. Tuolloin hän viimeisteli Unkarin pääsarjassa hurjat 31 maalia 32 otteluun ja voitti maalipörssin. Sen jälkeen hän on pelannut kolme kautta Etelä-Koreassa.

Unkarin turnaus jatkuu keskiviikkona Saksaa vastaan. Saksa voitti ensimmäisessä ottelussaan Skotlannin 5-1. Skotlanti pelaa omassa ottelussaan Sveitsiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat