Marko Anttila hyppäsi SM-liigaan ja yllättyi – kevään suuri muutos ei sujunut täysin ongelmitta

Marko Anttila kahinassa TPS-pakin kanssa – linjatuomari Onni Hautamäeltä huikea reaktio 1:36
Marko Anttila oli pudotuspeleissä kahinassa TPS-pakin kanssa – linjatuomari Onni Hautamäeltä huikea reaktio.

Leijonien MM-kultakapteenin Marko Anttilan kevät meni uusiksi, kun Helsingin Jokerit päätti vetäytyä KHL:n pudotuspeleistä. Anttilan piti etsiä itselleen uusi seura. Osoite oli vanha tuttu, kun 36-vuotias hyökkääjä palasi Ilveksen riveihin. Kevään suuri muutos ei sujunut täysin ongelmitta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Pääkuvan video: Marko Anttila kahinassa TPS-pakin kanssa – linjatuomari Onni Hautamäeltä huikea reaktio.

Helmikuu oli Anttilalle yhtä tunteiden vuoristorataa. Ensin hän juhlisti upeaa saavutusta, kun hän oli mukana Leijonien Pekingin olympiakultajoukkueessa.

Kuun loppuvaiheilla eteen tuli jyrkkä käänne. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Jokerit päätti vetäytyä KHL:n pudotuspeleistä.

Se johti siihen, että Anttilan piti etsiä itselleen uusi seura.

Käänteen jälkeen alkoivat vahvat Ilves-huhut. Siirto varmistui 28. helmikuuta.

– Olihan se ollut mielessä, että vielä jonain päivänä tulisin pelaamaan Ilveksessä. Onneksi pääsin nauttimaan tuosta menosta nyt, Anttila sanoo kevään kokemuksesta MTV Urheilulle.

Anttila viittaa hurmokseen, jonka keskeltä hän löysi itsensä. Ilves oli yksi kevään isoista puheenaiheista – vahvasti positiivisessa mielessä. Ilveksen kotiottelut olivat hittituotteita. Yleisömäärät ilmoitettiin jatkuvasti viisinumeroisina.

– En ollut muutamaan vuoteen käynyt Ilveksen peleissä, niin en tiennyt tarkkaan totuudesta. Olin vain kuullut ja todennut television välityksellä, että onpa hyvä meininki päällä. Sitten kun pääsi paikan päälle, niin eihän siinä saattanut todeta kuin että onpa hienoa. Halli oli täynnä melkein koko ajan. Siinä oli upeaa elää mukana, Anttila hehkuttaa.

Anttila sai samalla esimakua tulevasta. Leijonat kun pelaa kevään MM-kisapelinsä Ilveksen kotinäyttämöllä, Nokia Arenalla.

– Puitteet ovat kunnossa. Tuo on pelaajille hieno halli. Katsomot ovat tummia ja tunnelma on hyvin tiivis. Äänet kuuluvat todella hyvin kentälle. Siinä on mainio pelata, Anttila kuvailee.

"Jäi hampaankoloon"

Ilveksen huuma kantoi mitalipeleihin asti. Anttilan mukaan tarttui kotiinviemistä, kun Ilves kaatoi pronssiottelussa KooKoon. Mitali oli Ilvekselle ensimmäinen 21 vuoteen.

– Matkan varrella tapahtui vähän kaikennäköistä. Jää hajosi Raksilassa ja niin edelleen. Toki harmittaa, kun tavoitteet olivat korkeammalla. Ei ihan pystytty pelaamaan niin hyvin, mitä olisi pitänyt. Joukkueessa oli paljon potentiaalia ja eiköhän se tulevaisuudessa tule menestymään. Vielä ei ollut meidän aikamme sen suhteen, Anttila pohtii joukkuenäkökulmasta katsottuna.

Anttila oli tarkan syynin kohteena, kun hän saapui tuoreena olympiavoittajana ja kevään 2019 MM-kultajoukkueen kapteenina SM-liigaan. Otsikot nousivat, kun Anttila siirrettiin Ilveksen kärkiketjuista nelosvitjan puolelle.

Paikka ei sinänsä ollut Anttilalle mitenkään uusi, mutta vähäisempi vastuu herätti kummastusta.

Matkan varrella Anttila itse ehti puhua siitä, ettei hän ollut tyytyväinen otteisiinsa.

– Oli hyviä hetkiä ja sitten sitä, että olisi pitänyt pelata paremmin. Kyllähän tuosta hampaankoloon jäi, Anttila myöntää.

– Olisin halunnut saada enemmän tulosta aikaiseksi. Paikkoja riitti, mutta ei mennyt sisään. Tavoitteena oli voittaa jotain ja kun se ei toteutunut, niin ei voi olla tyytyväinen. Selvää oli se, että olisi pitänyt olla parempi, isokokoinen hyökkääjä jatkaa.

Unelma vilkkuu silmissä

Anttila koki valtavan muutoksen, kun hän vaihtoi KHL:stä Ilvekseen. Jokereissa ja maajoukkueessa Anttila oli tottunut tiukkoihin raameihin ja hyvin selkeään, linjakkaaseen pelitapaan. Ilveksessä tilanne oli toinen, sillä tupsukorvat nojasivat vapaampaan, hyökkäysorientoituneeseen pelitapaan.

– Oma roolini on ollut aika selkeä viime vuosien aikana. Sen lisäksi hyppäsin vielä kesken kaiken junaan mukaan, kauden loppuvaiheilla. Totta kai, myönnän sen, että mulla riitti hakemista SM-liigan pelityylin kanssa. Se yllätti, Anttila sanoo suoraan.

– Pidän kuitenkin itseäni sellaisena pelaajana, joka osaa lukea peliä ja joka osaa sijoittua hyvin. Sen kanssa oli ongelmia ja oppimiseen meni hetki. Pudotuspeleissä alkoi tuntia siltä, että tietää jo, mihin pitää milloinkin mennä ja missä pitää liikkua. Ei se siitä jäänyt kiinni. Olisi pitänyt vain ottaa yksi steppi lisää. Mutta ei tällä kertaa. Totta kai itse prosessista voi olla ylpeä, kun Ilves otti ensimmäisen mitalin pitkään aikaan. Ei tässä maansa myynyt tarvitse olla, mutta enempään olisi ollut mahdollisuuksia, Anttila näkee.

SM-liigassa kevään suurimpia juhlia vietti Ilveksen naapuri Tappara, joka kaatoi finaaleissa TPS:n. Nyt Anttila ja Leijonat pyrkivät laittamaan Tampereen vielä enemmän sekaisin – maailmanmestaruuden merkeissä.

– Puhutaan pienistä marginaaleista. Ei auta sen enempää lupailla, mutta totta kai yritämme voittaa jotain, Anttila sanoo.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Leijonien kevään 2019 MM-kultakapteeni Anttila lähtee erittäin nälkäisenä ensi viikolla alkavaan turnaukseen.

– Voittaminen on sen verran kivaa, että siitä syntyvän tunteen haluaa kokea yhä uudelleen ja uudelleen. Itsekin haluaa näyttää – varsinkin Tampereella, lähes kotikaupungissa. Tarjolla on hieno sauma, Anttila sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat