Marjastaja löysi mystisen leukaluun, poliisi ei onnistunut selvittämään henkilöllisyyttä – Luututkija: Vaikuttaa vanhalta verrattuna nykyihmiseen

Tutkijat kaivoivat esille 500-vuotiaan luurangon – jaloissaan yhä säilyneet nahkabootsit 0:49
Tutkijat löysivät 500-vuotiaan luurangon Thames-joen varrelta.

Marjastaja löysi ihmisen leukaluun 22. syyskuuta Suonenjoen Kimpparannantien läheltä. Poliisi otti luun talteen, eikä alueelta tehty muita löydöksiä.

Tutkinnassa ei ole kyetty selvittämään henkilöllisyyttä, jolle leikaluu on kuulunut. Poliisi ei kuitenkaan epäile tapauksessa rikosta. 

Löytöpaikka sijaitsee poliisin mukaan kaatopaikan ja puhdistamon alueella. Poliisi epäileekin, että luu on voinut kulkeutua alueelle esimerkiksi jätekuormien mukana. Vanhojen jätekasojen alkuperää on poliisin mukaan mahdoton selvittää.

Luusta on poliisin mukaan saatu määriteltyä DNA, joka kuuluu miehelle. Kyseistä DNA:ta ei kuitenkaan löydy poliisin rekisteristä. Poliisilla ei myöskään ole tiedossa sellaisia kadonneita henkilöitä, jotka saattaisivat liittyä löydettyyn leukaluuhun.

Luututkija kertoo poliisin tiedotteen mukaan, että löydetty luu vaikuttaa vanhalta. Arviossa on huomioitu luun väri ja kuivuusaste sekä hampaiden kuluneisuus verrattuna nykyihmiseen.

Luun tarkkaan ikään ei ole kuitenkaan mahdollista ottaa kantaa. Poliisi kertoo, ettei tutkinnassa saatujen seikkojen perusteella asiassa ole syytä epäillä rikosta. 

Lue myös:

    Uusimmat