Mainos

Kenen pääkallo oli sullottu muovipussiin ja upotettu mereen Helsingin Taivallahdessa? Uimarannan läheltä tehty karmiva löytö on yhä täysi mysteeri

Helsingin Taivallahdesta kolmen vuotta sitten löydetyn ihmispääkallon arvoitus on yhä auki. Poliisin mukaan oikeuslääkärin lausuntoa vainajan henkilöllisyydestä odotellaan edelleen.

Pääkallon löysi koiraa ulkoiluttamassa ollut pariskunta lokakuisena sunnuntaina vuonna 2016.

Mustaan muovipussiin sullottu kallo oli paljastunut Taivallahdesta Hietaniemen uimarannan päästä, kun merivesi oli laskenut.

Karmivan löydön tehnyt helsinkiläinen pariskunta kommentoi asiaa Iltalehdelle pian tapahtuneen jälkeen. Ensimmäisenä rannassa olleeseen muovipussiin huomiota kiinnitti pariskunnan koira.

Iltalehden haastattelema mies oli mennyt potkaisemaan pussia ja ajatellut ensin, että pussissa olisi pää. Pussista oli törröttänyt luun pala. Pariskunta oli löytänyt lähistöltä myös toisen muovipussin, muttei ollut uskaltanut avata sitä.

Toisesta pussista ei löytynyt ihmisen jäänteitä.

Oikeuslääkärin lausuntoa odoteltu kolme vuotta

Tapauksen tutkintaa johtanut rikoskomisario Kirsi Kanth arvioi julkisuudessa kallon löytymisen aikaan, että kallosta oli pyritty tietoisesti eroon, sillä se oli laitettu pussiin ja upotettu meriveteen.

Poliisi ei kuitenkaan epäillyt, että henkilö, jolle pääkallo alun perin oli kuulunut, olisi joutunut rikoksen uhriksi. Sitä ei epäillä edelleenkään.

Tapaus on kuitenkin yhä auki, sillä vainajan henkilöllisyyttä ei ole saatu varmistettua.

Lokakuussa 2016 Kanth arvioi MTV Uutisille, että kallotutkimuksissa menisi arviolta viikkoja. Hän kertoo nyt, että oikeuslääkärin lausuntoa vainajan henkilöllisyydestä odotellaan vieläkin.

Lausunnon antaminen on venynyt Kanthin mukaan siksi, ettei juttu ole kiireellisten listalla, koska asiassa ei epäillä rikosta.

Miten ihmisen pääkallo sitten päätyi muovipussiin ja mereen? Kanthilla on asiasta valistunut arvio:

– Valitettavasti ihmisillä on tapana kerätä hautausmaajätteitä itselleen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja