Marja Packalénin kassi:

- sika-nautajauheliha - munakoiso - inkivääri - mustikoita - musta merileväkaviaari (lasipurkki k-kaupasta) - perunaa

Aki Wahlmanin ja Marja Packalénin menu:

Jauheliharulla

100 g jauhelihaa 2 rkl korppujauhoja 30 g munakoisoa 1 oksa persiljaa valkosipulin kynsi

Turvota korppujauhot kermassa ja lisää joukkoon liha sekä sipulisilppu. Painele tasaiseksi levyksi folion päälle. Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli sekä hienonna persilja ja rosmariini. Laita massa levyn päälle ja kypsennä uunissa 200 c:ssa 15 min. Leikkaa pala tarjolle.

Kanttarelli-lihapullat

Sama mureketaikina kuin edellä. Lisää lopussa joukkoon freesatut sienipalat. Paista pannulla rosmariinioksien kanssa. Jatkokypsennä uunissa.

Röstiperuna

Kuori ja raasta peruna. Purista neste pois, lisää joukkoon inkivääriä ja paista pannulla pieniä perunakakkuja.

Mustikkapiiras

2 dl mustikoita 1 dl sokeria kananmuna 1 dl vehnäjauhoja

Tee sokerikakkumassa. Laita vuoan pohjalle marjat ja fariinisokeria. Lisää pinnalle sokerikakkutaikinaa ja paista uunissa 200 c:ssa 10 min. Lisäkkeenä Cointreau-sokeriliemessä pyöritetyt mustikat.

Lue myös:

    Uusimmat