Marinoidut silakkapihvit 19.9.2000

Toim. Ari Malmberg

500 g silakkafileitä
1 tl suolaa
n. 1 dl ruisjauhoja
voita tai margariinia paistamiseen

Etikkaliemi:


2 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl sokeria
maustepippuria
laakerinlehtiä
2-3 punasipulia

Sekoita suola ja ruisjauhot keskenään. Kääntele silakkafileitä seoksessa. Paista silakkafileet pannulla molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Pane paistetut silakkapihvit kulhoon. Valmista etikkaliemi sekoittamalla etikka, vesi, sokeri, maustepippuri ja laakerinlehdet. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää sipulisilppu etikkaliemeen. Kaada etikkaliemi haaleiden silakkapihvien päällä. Anna silakkapihvien marinoitua muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Vinnki:
Paista silakkafileitä kaksinkertainen annos, puolet voi syödä heti ja puolet marinoida seuraavan päivän ruoaksi.

Lue myös:

    Uusimmat