Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – suurin osa ei usko, että Marinin hallitus hajoaisi ennen vaaleja

Pääministeri Sanna Marin: Valtiolla on leveämmät hartiat ja kriisin aikana on perusteltua myös velkaantua 13:35
Pääministeri Sanna Marin: Valtiolla on leveämmät hartiat ja kriisin aikana on perusteltua myös velkaantua

Enemmistö kyselyyn vastannaista uskoo, ettei Marinin hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Suomalaiset luottavat Sanna Marinin (sd.) hallituksen kykyyn hoitaa maan asioita paremmin kuin Antti Rinteen (sd.) ja Juha Sipilän (kesk.) hallituksien, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus.

Yli puolet vastaajista ei usko, että Marinin hallitus hajoaisi ennen seuraavia tavanomaisia eduskuntavaaleja. Hallituksen ennenaikaiseen hajoamiseen uskoo 23 prosenttia vastaajista.

Hallituspuolueiden kannattajista 85 prosenttia ja opposition kannattajista lähes kolmannes arvioi hallituksen kyvyn hyväksi. Vaikuttuneimpia Marinin hallituksen kyvyistä olivat SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden tukijat. Näiden puolueiden tukijoista yli 90 prosenttia arvioi hallituksen toiminnan onnistuneeksi. Keskustan tukijoista kaksi kolmasosaa piti hallituksen kykyä hoitaa maan asioita hyvänä.

Arviot oppositiosta eivät juuri muuttuneet

Vain 27 prosenttia vastaajista uskoo opposition kykyyn tarjota vaihtoehtoja maan hallitukselle, ja yli kolmannes epäilee opposition kyvykkyyttä. Usko oppositioon on pysynyt kutakuinkin ennallaan neljän vuoden takaiseen verrattuna. Lähes joka toinen tyrmää ajatuksen, että päätökset parantuisivat, jos oppositiopuolueet tai osa niistä olisi mukana hallituksessa.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimusaineisto kerättiin haastattelumuodossa touko-kesäkuun vaihteessa. Vastaajia kyselyssä oli 1 001. Tutkimuksen virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat