Marimekon Ihamuotila ehdottaa ilmastohätätilaveroa: "0,2 euroa polttoainelitralle"

Keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat ehtivät jo tyrmätä ajatuksen.

Talousvaikuttaja, Marimekon suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila esittää Suomeen ”ilmastohätätilaveroa”.

– Ehdotus ratkaisuksi Elokapinalle ja Sanna Marinin hallitukselle: Asetetaan budjetin alijäämää paikkaava 0,20 euron "ilmastohätätilavero" polttoainelitralle, Ihamuotila kirjoittaa Twitterissä.

– Autokanta sähköistyy, liikenne siirtyy kiskoille, julkisiin välineisiin, vihdoin kimppa-autoiluunkin. Tarvitsemme ilmastotekoja, hän sanoo.

Ihamuotilan avaus saa heti tyrmäyksen keskustan ja perussuomalaisten riveistä. Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu katsoo, että autoilun kustannuksia pitää päinvastoin pyrkiä keventämään.

– Hallitus on ihan oikein linjannut, ettei se enää korota polttoaineiden verotusta. Se iskisi suomalaisiin, joista monelle autoilu on jo liian kallista. Sähköauto ei vielä ole realismia kuin hyvin pienelle joukolle, hän vastaa Ihamuotilalle.

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen tyrmää ehdotuksen.

– Kun arki ei rullaa tavan duunarin palkoilla, voi tällaista ehdottaa. Suomalaisen auton keskihinta on noin 3 600 euroa. Nostamalla polttoaineen hintaa, ei suomalaisille tule sähköautoja ja rahaa taivaasta, hän kirjoittaa.

Elokapina on tällä viikolla vaatinut ilmastohätätilan julistamista Suomeen mielenilmauksella Helsingin keskustassa. Lauantaina (2.10.) Elokapinan mielenosoitus katkaisi jälleen Mannerheimintien liikenteen.

Elokapina tukki jälleen Mannerheimintien, poliisi kantoi mielenosoittajia bussiin – katso, miten tilanne eteni vaihe vaiheelta 4:54
Elokapina tukki jälleen Mannerheimintien, poliisi kantaa mielenosoittajia bussiin – katso, miten tilanne eteni vaihe vaiheelta.


Lue myös:

    Uusimmat