Mainos

Marimekko paransi huimasti, osake ennätyskorkealla

Marimekko-konsernin liikevaihto kasvoi tammi kesäkuussa 23 prosenttia 22 miljoonaan euroon. Voitto ennen satunnaiseriä kolminkertaistui edellisvuodesta 2,2 miljoonaan euroon. Yhtiön tulosta kohottivat erityisesti myynnin voimakas kasvu sekä toimintojen tehostaminen.

Asusteita ja sisustustuotteita myyvän Marimekko-konsernin alkuvuoden tulos kolminkertaistui viime vuoden vastaavasta ajasta. Nyt rahoituseriä edeltävää voittoa kertyi 2,2 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto kasvoi.

Marimekon mukaan myynnin nopeaa kasvua vauhdittivat painokuosituotteiden suosion jatkuminen ja kansainvälisen tunnettuuden lisääntyminen.

Kysyntä jatkui hyvänä tilikauden toisella vuosineljänneksellä, ja myynti kasvoi voimakkaasti sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Konsernin liikevaihto nousi tammi-kesäkuussa 23 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja oli vajaat 22 miljoonaa euroa.

Erityisesti lisääntyi asusteiden myynti, joka oli alkuvuonna 76 prosenttia viime vuotta vilkkaampaa.
Marimekon saamat lisenssitulot kasvoivat katsauskaudella voimakkaasti. Suomessa yhtiö teki Turun

TV-tehtaan kanssa sopimuksen painokuosien käytöstä tv-laitteissa. Yhdysvalloissa Mudlark Papers alkoi valmistaa paperisia Marimekko-lahjatavaroita. Yhtiö odottaa kysynnän jatkuvan hyvänä loppuvuonna. Se arvioi koko vuoden liikevaihdon kasvavan yli kymmenen prosenttia viime vuodesta ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla. Marimekon mukaan sen tuloskertymä painottuu tilivuoden jälkimmäiselle puoliskolle.

Marimekon osake nousi ennätyslukemiin

Pirteitä osavuositietojaan kertoneen Marimekon osake pyöri tänään kaikkien aikojen korkeimmissa lukemissa.

Marimekon ylämäki jatkui yli 11 prosentin nousulla. Osakkeesta maksettiin 11,32 euroa.

Aamun aikana hinta ehti jo hypätä 11,50 euroon.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 23.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.