Marimekko-kaupalle hulppeat koronakorvaukset – moni tuttu yritys jäi täysin ilman tukea

4:10

Moni suomalaisille tuttu yritys on saanut koronan perusteella kustannustukea.

Tähän mennessä suurimman kustannustuen on saanut Boulevard Oy, jolle maksetaan peräti lähes 224 000 euron kustannustuki. Boulevard Oy on tunnettu yhtenä Marimekon jälleenmyyjistä, joka ylläpitää Marimekko-kauppoja eri puolilla Suomea.

Muumituotteita kauppaava Moomin Shop Oy sai tukea noin 134 000 euroa, valmiiksi kalustettuja asuntoja lyhytaikaiseen käyttöön vuokraava Unihome Oy 130 000 euroa ja Henkilöstövuokrausyritys HR-palvelut Oy, joka on toiminut nimellä VMP Hyvinkää, saa korvauksia lähes 107 000 euroa.

Långvik kylpylähotelliliiketoiminnan omistavalle Ryokan Oylle maksetaan korvauksia hieman alle 83 000 euroa.

Turkisjätti jää ilman tukea

Ilman valtiokonttorin kustannustukia jäivät muun muassa turkisten myyntiä harjoittava Saga Furs Oyj ja Lääkärikeskus Aava. Myös Helsingin musiikkitalo oy ja Suomen vakoilumuseo jäivät korvauksetta.

Kustannustukea maksetaan yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi. Tukea saavilla yrityksillä on oltava vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Kustannustuen tavoitteena on vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää turvaamalla yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitämällä taloudellista tuotantokapasiteettia.

Kaikki toimialat eivät kuulu tuen piiriin, ja yrityksen liikevaihdon tulisi pudota määrätyn verran viime vuoden maalis-kesäkuun myynnin keskiarvoon verrattuna. Tukea voisi teoriassa saada maksimissaan puoli miljoonaa euroa yritystä kohden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja