Maria Ohisalo ehdolle eurovaaleihin

Entinen sisäministeri Maria Ohisalo asettuu ehdolle kesäkuussa järjestettäviin europarlamenttivaaleihin.

Ohisalon mukaan Suomen etu on vahva Euroopan unioni, joka seisoo yhteisenä rintamana Venäjän Eurooppaa kohtaan osoittamaa aggressiota vastaan ja torjuu ilmastokriisiä.

– Tarvitsemme vahvan EU:n, jolla on voimaa ja yhtenäisyyttä torjua globaaleja ilmasto- ja ympäristökriisejä sekä vahvistaa ihmisoikeuksia kaikkialla maailmassa. Pienen Suomen etu on myös vahvat ja toimivat sisämarkkinat sekä yhtenäiset säännöt liiketoiminnalle. Kiitän vihreitä luottamuksesta ja olen valtavan innoissani ehdokkuudesta, toteaa Ohisalo vihreiden tiedotteessa.

Ohisalo luopui vihreiden puheenjohtajuudesta viime kesänä eduskuntavaalien jälkeen. Hän toimi sisäministerinä Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallituksissa sekä ympäristö- ja ilmastoministerinä Marinin hallituksessa.

Tiedotteen mukaan Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella ministerineuvostoa vetäneenä ja nykyisenä eduskunnan suuren valiokunnan jäsenenä Ohisalolla on ajankohtaiset verkostot ja työkalupakki europarlamentissa vaikuttamiseen.

Vihreillä on tällä hetkellä kolme europarlamentaarikkoa: Heidi Hautala, Ville Niinistö ja Alviina Alametsä. Heistä ainoastaan Niinistö on ehdolla kesäkuun eurovaaleissa. Hautala ja Alametsä ovat ilmoittaneet jättävänsä europarlamentin.

Lue myös:

    Uusimmat