Maria Lund pysyy upeassa kunnossa kuin itsestään

Näyttävä laulaja Maria Lund tähdittää Helsingissä avattavan uuden musiikkiteatterin esityksiä.

Helsingin keskustaan avataan tammikuussa uusi musiikkiteatteri Teatteri Forum. Teatterin lehdistötilaisuudessa paljastettiin kevään ohjelmaan kuuluvat esitykset. Maria Lund nähdään keväällä muun muassa Four Cats and the Cat -musiikki-iloittelussa sekä Kaunotar ja Tenori -musiikkinäytelmässä. Samaan aikaan pienen lapsen äidin pitää kiireisenä myös Tampereella pyörivä Liz-musikaali.

– Saimme aikataulut sumplittua niin, että pystyn tekemään molempia. Vapaa-aikaa löytyy myös ja kaikkea ihanaa ja kivaa on tiedossa, Maria toppuuttelee kiireistä aikataulua.

Laulaja suhtautuu luottavaisin mielin myös äitiyden ja työnteon yhdistämiseen. Lundin ja YUP:n basisti Valtteri Tynkkysen esikoinen täyttää tammikuussa kaksi vuotta.

– Minulla on hyvät taustajoukot ja kaikki menee hyvin. Tietenkin jokaiselle työssäkäyvälle äidille tulee varmasti paha mieli, kun ei koko ajan voi olla lapsen kanssa, mutta se ei tee hyvää lapsen kehityksellekään, että ollaan vuorokauden ympäri yhdessä.

Lehdistötilaisuudessa esiintynyt Lund säväytti kirkkaanpunaisella tyylillään. Upeassa kunnossa oleva laulaja vakuuttaa, ettei näyttävän figuurin taustalla ole tuntien rehkimistä kuntosalilla ja jumpissa.

– Peruskotipuuhat kuuluvat kuntoiluun, pienen lapsen perässä kirmaillessa saa kalorit kulumaan. En ehdi varsinaisesti kuntoilla. Pidän huolta siitä mitä syön, mutta syön kyllä ihan kaikkea. Karppausta tuli aiemmin kokeiltua, mutta se on taakse jäänyttä elämää, koska olen niin herkkusuu. Karppaus ei kuitenkaan ollut juttuni, varsinkaan kun olen kasvissyöjä ja karpatessa ruokavalio oli hyvin suppea. Olen tullut siihen päätökseen, että kaikkea saa syödä, mutta maltillisesti, Maria kertoo.

Marian työ ja esiintyminen käy myös kuntoilusta, vaikka se ei ole yhtä rankkaa kuin esimerkiksi oopperalaulajilla.

– Sodan aikaan ruokalippuja jaettaessa oopperalaulajat saivat lippuja yhtä paljon kuin kaivostyöläiset, koska he kuluttivat saman verran, Maria päivittelee.

Myöskään raskauskiloista Maria ei ottanut synnytyksen jälkeen stressiä.

– Ne menivät ihan kotiaskareita lapsen kanssa häärätessä. Mietin kyllä mitä laitan suuhuni, mutta olen suuri herkkusuu ja odotan kovasti joulua.

Tammikuussa avattavan Teatteri Forumin teatterijohtajana toimii laajalle kansalle Kummelit-sarjasta tuttu käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Vihinen. Musiikkiteatterin yhteyteen avattavan Como-ravintolan taustalla häärii keittiömestari Jyrki Sukula.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat