Maria Löfgren jatkaa odotetusti Akavan puheenjohtajana

Akavan liittokokous valitsi Maria Löfgrenin tänään jatkokaudelle Akavan puheenjohtajana yksimielisellä päätöksellä.

Vastaehdokkaita ei ollut. Kausi on nelivuotinen.

Maria Löfgren sanoi kiitospuheessaan, että hänen tavoitteenaan on nostaa Akava työmarkkinoiden edelläkävijäksi.

– Hallitus muuttaa nyt työmarkkinatoiminnan rakenteita kovalla kiireellä ja ilman yhteisymmärrystä työmarkkinaosapuolten kanssa. Palkansaajien työelämätavoitteet ovat jääneet nykypolitiikassa pitkälti paitsioon, hän sanoi.

Hänen mukaansa vaalikausittain vaihteleva työmarkkinapolitiikka lisäisi epävarmuutta samalla, kun talouspolitiikassa peräänkuulutetaan pitkäjänteisyyttä.

"Muuta keinoa ei ole"

Löfgrenin mukaan konfliktit ja yksipuoliset uudistukset eivät saa jäädä pysyväksi tavaksi muuttaa suomalaisia työmarkkinoita.

– Muuta keinoa työmarkkinoiden vakaudelle ja luottamukselle ei ole kuin yhdessä tekeminen, sopiminen ja kunnioitus toisia kohtaan.

Työmarkkinoista ei tule rakentaa vaalikausien aikajänteelle rakentuvaa poliittista temmellyskenttää, hän sanoi.

Hän mainitsi puheessaan, että meneillään oleva työmarkkinamurros on myös mahdollisuus lisätä kiinnostusta ammattiliittojen jäsenyyttä kohtaan.

– Esimerkiksi paikallinen sopiminen edellyttää lisääntyessään vahvaa osaamista, ja siinä ammattiliittomme ovat jäsentensä tukena.

Valittiin Fjäderin seuraajaksi

Löfgren on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän on toiminut Akavan puheenjohtajana marraskuusta 2022 alkaen. Hän siirtyi Akavan johtoon Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtajan paikalta.

Löfgren seurasi Akavan puheenjohtajana Sture Fjäderiä, joka jätti puheenjohtajakautensa kesken.

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittoihin kuuluu noin 620 000 jäsentä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 15.44.

Lue myös:

    Uusimmat