Maria Huntingtonilta hirmujuoksu – oma satasen ennätys murskaksi

Kuluvalla kaudella on merkittävä rooli Maria Huntingtonin urakehityksessä – tamperelainen aikoo kehittää heikkouksiaan ja muovata itsestään entistä vahvemman ja monipuolisemman ottelijan 1:58
Videolla Maria Huntingtonin aiempi haastattelu tältä kesältä.

Väkevää virettä tänä kesänä esittänyt seitsenottelija Maria Huntington kohensi reilusti 100 metrin ennätystään Ratinan stadionilla kisatuissa Tampereen mestaruuskilpailuissa.

Huntington juoksi satasen aikaan 11,91, vaikka hänen lähtönsä menikin täysin pieleen. Tampereen Pyrinnön urheilijan aiempi ennätys 12,69 parani kertaheitolla 0,78 sekuntia. Uusi ennätys on Suomen vuositilaston neljänneksi paras.

–  Lähtö olisi ollut hyvä kasin juoksijalle, mutta sprintterille surkea. Juoksu oli sitten tehokasta. Maria ei ole kolmeen vuoteen juossut satasta. Se selittää roiman ennätysparannuksen, valmentaja Matti Liimatainen veisteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

23-vuotias Huntington on otellut seitsenottelussa parhaimmillaan 6  339 pistettä. Satu Ruotsalaisen 29 vuotta sitten ottelema Suomen ennätys on 6  404 pistettä.

–  Uskon 6  400 pisteen ylitykseen Turun ottelussa. Suomen ennätystä en lupaa suojatille, Liimatainen vitsaili. 

Lue myös:

    Uusimmat