Mari Eder maaliin viimeisessä maailmancup-kilpailussaan – vastaanotto oli ikimuistoinen

Suomen joukkue järjesti upean maaliintulon uransa päättäneelle Mari Ederille ampumahiihtokauden viimeisessä maailmancup-kilpailussa.

Mari Eder sijoittui sankassa sumussa käydyssä Oslon Holmenkollenin 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailussa 30 kilpailijan joukossa 29:nneksi. Hänelle tuli neljän ammunnan kisassa yhteensä seitsemän sakkoa, ja hän jäi kisan voittaneesta Ruotsin Hanna Öbergistä 4.54,6 minuuttia. Ederin taakse jäi reilun 12 sekunnin turvin kahdeksan sakkoa kisassa ampunut Ranskan Sophie Chauveau.

Suomen joukkueen jäsenet ottivat Ederin maalissa vastaan ruiskuttamalla hänen päälleen kuohuvaa. Joukkuelaiset pitelivät lisäksi lakanaa, jossa luki isoin kirjaimin "kiitos Mari".

– Elämässä on tullut takapakkia, joskus etupakkia! lakanassa myös luki.

Eder sai päähänsä kruunun ja vastaanotti halauksia jäähyväisissään.

Norjan Marte Olsbu Röiseland oli päivän kilpailussa toinen ja Ranskan Anais Chevalier-Bouchet kolmas.

Kisassa oli mukana suomalaisista myös Suvi Minkkinen, joka ampui kaksi sakkoa ja oli 20:s.

Ranskan Julia SImon voitti tällä kaudella naisten kokonaiscupin. Eder sijoittui kokonaiscupissa 22:nneksi ja Minkkinen 27:nneksi.

Uralla kolme palkintokorokesijaa

Eder voitti urallaan kaikkiaan kaksi maailmancupin osakilpailua, molemmat Holmenkollenilla maaliskuussa 2017. Lisäksi hän oli toinen Kontiolahden pikakilpailussa maaliskuussa 2014.

Eder ylsi lähelle MM-mitalia vuoden 2017 MM-kisoissa Itävallan Hochfilzenissä, kun hän ampumahiihti normaalimatkalla neljänneksi.