Marcus Grönholmilla ja Timo Rautiaisella isoja auto-ongelmia Amazing Race -ohjelmassa – tältä ikävä takaisku tuntui

Marcus Grönholmilla ja Timo Rautiaisella isoja auto-ongelmia Amazing Race -ohjelmassa – tältä ikävä takaisku tuntui 4:24
Marcus Grönholm ja Timo Rautiainen kertovat MTV Uutisille Amazing Race -ohjelmassa nähdyistä auto-ongelmista ja kaksikon töksähtelevästä keskustelutyylistä.

Ralliautoilija Marcus Grönholm ja hänen kartanlukijansa Timo Rautiainen ottavat Amazing Race Suomi -kisan erittäin tosissaan. Harmaita hiuksia tuottaa heti alkuunsa taksi, joka hajoaa keskelle tietä. Kaksikko yrittää pärjätä kisassa huijaamalla muita.
 

Jo 1990-luvulta saakka yhdessä työskennelleet rallin maailmanmestari Marcus Grönholm, 55, ja kartanlukija Timo Rautiainen, 58, ovat mukana Suomen ensimmäisellä Amazing Race Suomi -kaudella.

Lauantai-iltana startanneessa ohjelmassa käy nopeasti selväksi, että kaksikko on erittäin kilpailuhenkinen. 

Kilpailuvietti iski kovaa, tuli hirveä putkinäkö, jossa oli tärkeämpää liike kuin suunta, Rautiainen kuvailee ohjelman aikaan saamaa olotilaa.

Kaksikon tielle tosin kerääntyy nopeasti tummia pilviä, sillä heidän matkansa ohjelmassa on tyssätä jo ensimmäisen kisapäivän aikana. 

Thaimaahan muiden kanssakilpailijoiden kanssa päätynyt kaksikko sattuu valitsemaan itselleen taksin, joka hajoaa jännittävässä kisassa keskelle vilkasta liikennettä. 

Kanssakilpailijat viilettävät vuorotellen kaksikon ohi omilla takseillaan, ja turhautunut kaksikko sadattelee tilannetta kuivin ja lakonisin, välillä kiivainkin kommentein.

Kesän kuvaukset ja vastoinkäymiset ovat kaksikolla vielä tuoreessa muistissa. 

– Ohjeissa luki, että emme saa ajaa itse taksia. Mutta myönnettäkööt, että jossain vaiheessa kisaa hermot olivat aika tiukalla taksien kanssa, Grönholm kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Tämä ei jäänyt meidän ainoaksi taksiseikkailuksi, Rautiainen jatkaa.

Hermot menevät vuorotellen

Kaksikon seikkailussa on jatkuvasti läsnä hieman töksähtelevä ja suorasukainen kommunikointitapa, josta he ovatkin jo saaneet palautetta. Se on koettu lähinnä huvittavana ja humoristisena.

– No se on hauskaa, jos se on muiden mielestä viihdettä, kun me itse otimme ihan tosissamme, kaksikko sanoo.

Kaksikko sanoo käyttäytyvänsä kisassa hyvin samalla tavoin kuin aikoinaan rallikisoissa. Hermot menevät yleensä vuorotellen.

Olen käynyt kuumana ja Timppa on rauhoittanut, ja sitten välillä toisinpäin, Grönholm kuvailee.

Sitten menee huonosti, jos molemmat ovat kiehumispisteessä, Rautiainen jatkaa.

Ohjelmassa he yrittävät kisata kilpakumppaneita vastaan muun muassa hämmentämällä heidän kisaansa.

Viljelimme väärää tietoa ja valheita, ja kyllä me onnistuimme hämmentämään, Rautiainen kertoo.

Neuvoimme muita lähtemään väärään suuntaan, Grönholm jatkaa.

Ikä ei ratkaise kisaa

Vaikka kaksikko kuvailee itseään joukon vanhuksiksi, ikä ei ollut ohjelman kuvauksissa esteenä.

Onneksi ikä ei ratkaissut. On siellä toki myös fyysisiä tehtäviä, joissa kunto ratkaisee, Rautiainen sanoo.

Piti tehdä sellaisia asioita, joita ei ole ikinä tehnyt, joten oli vähän haastetta välillä, Grönholm myöntää.

Amazing Race Suomi vie 12 kahden hengen tiimiä seikkailulle ympäri maailman, ja voittajatiimi kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Mukana ovat myös näyttelijä Katariina Kaitue ja esikoispoika Benjamin Harima, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ja europarlamentaarikko Silvia Modig, ampumahiihtäjäystävykset Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder, liikemies-yrittäjä Peter Vesterbacka ja mentoroitava Thy "Anna" Nguyen, näyttelijä Jukka Rasila ja avopuoliso Mirva Nieminen, kansanedustaja Ilmari Nurminen ja puoliso Aapo Hettula, radiopersoona Tuukka Ritokoski ja isä Sami Ritokoski, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja sisko Eleonoora "Noora" Hintsa, toimittaja Anna Perho ja poika Atte Lehtiniittu, Vitunleija-brändistään tuttu Bakari Diarra sekä sometähti Samuel Chime sekä Erikoisjoukot-ohjelmasta tutut kouluttajat Janne Lehtonen ja Robin Hendry.

Katso yllä olevalta videolta kaksikon tuoreet kommentit ohjelmassa nähdyistä auto-ongelmista ja kaksikon töksähtelevästä keskustelutyylistä.

Lue myös:

    Uusimmat