Lionel Messin saudisopimuksen yksityiskohdat julki – salassa pysyneessä paperissa ehdoton linjaus

Messi pakotettiin juhlimaan MM-voittoa kaapu päällä 1:34
MM-finaalin kultajuhlissa kohuhetki Qatarissa viime joulukuussa: Lionel Messillle puettiin kaapu päälle.

Argentiinalainen jalkapallotähti Lionel Messi voi ansaita jopa 25 miljoonaa dollaria toimimalla Saudi-Arabian matkailulähettiläänä, New York Times uutisoi. Rooli ei vaadi futissuuruudelta paljoa. 

Messin ja Saudi-Arabian välisen sopimuksen detaljit ovat pysyneet visusti salaisina, mutta nyt NY Times on saanut käsiinsä tammikuulle 2021 päivätyn dokumentin.

Sopimuksen mukaan Messi voi ansaita noin 22,5 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana tekemällä hyvin vähän. Messiltä vaaditaan vain muutamia mainos- ja hyväntekeväisyysesiintymisiä, sosiaalisen median julkaisuja sekä täysin maksettuja lomia Saudi-Arabiaan perheensä ja ystäviensä kanssa. 

Noilta matkoilta Messin tulee jakaa kuvia sosiaaliseen mediaan saudien hyväksymillä aihetunnisteilla varustettuna. Messillä on pelkästään Instagramissa yli 470 miljoonaa seuraajaa. 

Sopimuksen yksityiskohdista käy ilmi, että jo yhden yksittäisen yllä mainitun pykälän täyttäminen voi tuoda Messille vuositasolla jopa kahden miljoonan dollarin ansiot. Esimerkiksi viimeisimmät lomakuvat, joissa hän poseeraa maassa perheensä kanssa, hän julkaisi toukokuussa. 

Sopimukseen on kirjattu myös yksi saudipäättäjille erittäin tärkeä seikka: Messi ei saa sanoa tai julkaista mitään Saudi-Arabian mainetta "tahraavaa". Maata on kritisoitu voimakkaasti muun muassa sen ihmisoikeustilanteesta. 

Eri lähteiden mukaan Messille tarjottiin myös satojen miljoonien arvoista sopimusta pelaamisesta Saudi-Arabian sarjassa, mutta maailmanmestaruuden vuodenvaihteessa voittanut hyökkääjä valitsi Pohjois-Amerikan MLS-sarjan Inter Miami -seuran. The Athleticin mukaan Messi saattaa saada osan Applen maksamista 2,5 miljardin dollarin suuruisista MLS-lähetysoikeusrahoista. 

Lähteet: NY Times, Insider

Lue myös:

    Uusimmat