Maolaississit tappoivat ainakin 22 intialaista turvallisuusjoukkojen jäsentä tulitaistelussa

Keskisessä Intiassa Chhattisgarhin osavaltiossa kuoli ainakin 22 Intian turvallisuusviranomaista tulitaistelussa maolaississien kanssa, paikallinen poliisi kertoo.

Arviolta 30 viranomaista haavoittui ja yli kymmenen on vielä kateissa.

– Etsinnät ovat yhä käynnissä, ja kuolleiden tarkka määrä tiedetään myöhään sunnuntaina, osavaltion poliisin apulaispääjohtaja Ashok Juneja kertoo AFP:lle.

Kyseessä on kuolettavin tämäntyyppinen väijytys neljään vuoteen. Intian joukot väijytettiin, kun he olivat palaamassa etsintätehtävältä lähellä metsää, jossa on maolaiskapinallisten vankka tukikohta-alue.

Junejan mukaan kapinalliset ryöstivät kaatuneilta aseita, ammuksia, univormuja ja kenkiä. Myös kapinallisia kuoli taistelussa, mutta heidän tappioidensa määrästä ei ole tietoa.

Sisäministeri lupasi osavaltiolle apua

Pääministeri Narendra Modi kertoi Twitterissä, että Intia ei koskaan unohda "rohkeiden marttyyriensa uhrauksia". Sisäministeri Amit Shah taas kirjoitti, että Intia jatkaa taisteluaan "näitä rauhan ja kehityksen vihollisia" vastaan.

Chhattisgarhin osavaltion johtava ministeri Bhupesh Baghel kertoi Facebookissa, että sisäministeri Shah on vakuuttanut hänelle hallituksen antavan kaikkea tarvittavaa apua kapinallisia vastaan.

Edellisen kerran Intian turvallisuusviranomaisia kuoli yhtä paljon taistelussa äärivasemmistolaisia kapinallisia vastaan vuonna 2017, kun 25 poliisin erikoisjoukkojen jäsentä kuoli hyökkäyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat