Mainos

Manninen: Työn vastaanottamista kannustettava asumistuen muutoksella

Asuntoasioista hallituksessa vastaava alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen esittää työn vastaanottamisen kannustamista asumistuen muutoksella.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen mielestä pitkäaikaistyöttömien työllistymisen kannustamiseksi asumistuen myöntämisperusteita olisi muutettava niin, että tuki säilyy ennallaan kolme kuukautta työllistymisestä huolimatta ja että sitä tarkistettaisiin vasta sen jälkeen.

- Näin edistettäisiin työn vastaanottamista ja pysyvämpääkin työmarkkinoille sijoittumista sekä vältyttäisiin yllättäviltä takaisinperintätilanteilta, arveli Manninen päivällä Kuortaneella.

Mannisen mielestä uudistuksen tulisi olla osa budjettiriihessä päätettävää kokonaisuutta, jolla parannetaan vähävaraisten asemaa. Hän esitti, että muutos voisi koskea tilanteita, joissa tulojen nousu ja siitä johtuva asumistuen tarkistamistarve on johtunut työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa yhtäjaksoisesti vähintään vuoden saaneiden työllistymisestä.

Manninen harmitteli, että nykyisin asumistukea muutetaan heti tulojen muuttuessa. Usein tuki pienenee tai lakkaa kokonaan. Usein se johtaa myös jo maksetun tuen takaisinperinnän. Tämä taas vie hänen mukaansa usein pohjaa pitkäaikaistyöttömien työllistymisyrityksiltä.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.