Mainos

Manchesterin pommi-iskusta epäillyn turvakamerakuvat julki – Salman Abedi liikkui keskustassa juuri ennen tekoaan

Britanniassa poliisi on julkistanut turvakamerakuvia siltä yöltä jolloin epäilty itsemurhapommin tehnyt Salman Abedi iski Manchesterin konserttiareenan lähelle.

Samalla Manchesterin poliisi kertoo Twitterissä edenneensä tutkimuksissa. Poliisi pyytää kuvan julkaisun yhteydessä ihmisiä olemana yhteydessä viranomaisiin, jos heillä on havaintoja Salman Abedin liikkeistä tuolta illalta. Lisäksi poliisi on pyytänyt havaintoja epäillyn liikkeistä 18.5 jälkeen, koska tuolloin mies palasi Britanniaan.

Abedin epäillään laukaisseen pommin maanantai-iltana, jolloin 22 ihmistä sai surmansa. Poliisin mukaan tekijän henkilöllisyys saatiin selville noin kaksi tuntia iskun jälkeen.

BBC:n mukaan on yhä epäselvää milloin poliisin julkaisemat turvakamerat on otettu ja missä. Poliisin mukaan heillä on nyt aika selkeä kuva siitä, että missä mies liikkui ennen iskua. Poliisi kertoo, että Abedi oli keskustassa sijaitsevassa asunnossaan juuri ennen iskua ja saattoi  tehdä pommin viimeiset valmistelut asunnossaan.

Britannian poliisi kertoo, että terrori-iskua tutkii parhaillaan noin 1000 viranomaista. Tähän mennessä poliisi on pidättänyt iskuun liittyen 13 ihmistä, joista kaksi vapautettiin myöhemmin ilman syytteitä. Viimeisimmät pidätykset tehtiin lauantaina aamulla. Lisäksi lukuisiin kohteisiin on tehty etsintöjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.