Manchester Cityltä lähes 100 miljoonan euron jättihankinta

Jalkapallon Mestarien liigan ja Englannin Valioliigan hallitseva mestari Manchester City vahvistaa rivejään Kroatian maajoukkuetähdellä Josko Gvardiolilla.

Siirtosumma on päheä. City pulittaa 21-vuotiaasta puolustajasta 90 miljoonaa euroa saksalaiselle RB Leipzigille.

Gvardiol on yksi jalkapallomaailman nousevista puolustajanimistä. Hän pystyy operoimaan puolustuslinjassa sekä keskellä topparina että vasempana laitapakkina.

Gvardiol siirtyi kesällä 2021 RB Leipzigiin. Hän ehti voittaa energiajuomayhtiö Red Bullin sponsoroiman seuran kanssa kaksi Saksan cup-pokaalia. 

Gvardiol on tahkonnut tähän mennessä 21 A-maaottelua Kroatian paidassa, joissa hän on iskenyt kaksi maalia. Hän oli muun muassa Kroatian avainpuolustaja viime joulukuun MM-kisoissa Qatarissa.

Englannin mahtiseura City ei ole sen suuremmin riehunut tämän kesän pelaajamarkkinoilla. City hankki aiemmin kroatialaisen keskikenttäpelaajan Mateo Kovacicin, joka siirtyi seuraan Chelsean riveistä.

City menetti aiemmin kesällä keskikenttäpelaajan Ilkay Gündoganin FC Barcelonaan. Algerialainen laitahyökkääjä Riyad Mahrez siirtyi puolestaan saudiarabialaisen Al-Ahlin riveihin.

Lue myös:

    Uusimmat