Mainos

Malmön hotellipalo levisi todella nopeasti – automaattinen sammutusjärjestemä puuttui

Ruotsin Malmössä viime yönä riehunut hotellipalo saatiin kuriin vasta pikkutunneilla. Poliisi ei epäile paloa tahallaan sytytetyksi.

Hotelli Scandic Malmössä roihahti liekkeihin myöhään eilen illalla. Palo sai alkunsa keittiöstä ja levisi nopeasti hotellin kolmanteen kerrokseen.

Liekit saatiin hallintaan puoliltaöin, mutta vasta klo 2 maissa sammutustoimet voitiin lopetettaa. Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo oli intensiivinen.

– Se levisi todella nopeasti pienestä keittiöpalosta koko kolmannen kerroksen roihuksi.

Tuli ehti tuhota koko hotellisiiven, jossa sijaitsi keittiön lisäksi hotellin toimistotilat. Ylempi kerros sivurakennuksesta tuhoutui myös täysin.

Satakunta vierasta evakkoon

Hotellivieraat evakuoitiin. Ylimääräistä hämmennystä henkilökunnalle aiheutti se, että kaikki hotellivieraat eivät ottaneet palohälytystä tosissaan.

Vieraat ohjattiin kuitenkin ulos palavasta hotellista ja kuljetettiin linja-autoilla toiseen yöpymispaikkaan.

Etelä-Ruotsin Scandic hotellien vastaava Joakim Elverothin mukaan kaikki sujui kuitenkin hyvässä järjestyksessä.

– Malmössä ja Lundissa oli molemmissa hotellit enemmän tai vähemmän täynnä. Kiitos kuuluu paitsi alueen muille Scandiceille niin myös muiden ketjujen hotelleille, että vieraat saivat katon päänsä päälle.

Ei sammutusjärjestelmää

Koska palanneen hotellin vaurioiden arviointi on vielä kesken, sieltä huonevarauksen tehneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Tiloihin oli suunnitteilla monia konferensseja ja muita tilaisuuksia. 

Pelastuslaitoksen insinööri Raivo Hanssenin mukaan hotellin palovauriot olisivat jääneet pienemmiksi, mikäli hotellissa olisi ollut automaattinen sammutusjärjestelmä. Sitä ei kuitenkaan välttämättä ole kaikissa vanhemmissa rakennuksissa. 

Pikalähdön saaneet vieraat pääsivät aamulla hakemaan tavaroitaan hotellin sisäänkäynniltä, jossa kärysi vielä yön jäljiltä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.