Malesiassa kadonneen Nora Quoirinin, 15, kuolinsyy selvisi – tytön kohtaloksi koitui nälkä ja stressi

Malesiassa kadonneen ja kuolleena löydetyn Nora Quoirinin ruumiinavauksessa on selvinnyt, että hän kuoli todennäköisesti nälkään ja stressiin vietettyään seitsemän päivää viidakossa, uutisoi The Guardian. 

Negri Sembilanin poliisipäällikkö Mohammad Mat Yusop kertoo ruumiinavauksen paljastaneen, että Nora, 15, kuoli muutamia päiviä sitten "suolistossa esiintyneen haavan aiheuttamaan sisäiseen verenvuotoon, jonka syynä on ollut pitkäaikainen nälkä tai stressi".

Ei merkkejä sieppauksesta

Tytöllä oli myös mustelmia jaloissaan, mutta mitään merkkejä väkivallasta tai sieppauksesta ei ole. Testit ovat edelleen käynnissä.

Lontoolaisen teini-ikäisen ruumis löydettiin tiistaina kymmenen vuorokauden etsinnän jälkeen jyrkän rotkon pohjalta viidakossa.

Nora katosi 3. elokuuta yöllä lomakeskuksesta, jossa hän oleskeli perheensä kanssa.

Laaja etsintäoperaatio

Katoaminen käynnisti laajan etsintäoperaation, johon osallistui yli 350 ihmistä, mukaan lukien Ison-Britannian, Ranskan ja Irlannin upseerit, paikalliset heimot ja sadat vapaaehtoiset.

Nora oli paljain jaloin ja alusvaatteissa, kun hän katosi. Ikkuna hänen hotellihuoneestaan oli avoinna.

15-vuotiaan ruumis löydettiin lopulta riisumattomana purosta 1,2 mailin eli vajaan kahden kilometrin päässä lomakeskuksesta. Alueelle ei ollut pääsyä, ja ruumis piti vinssata helikopterilla ylös ennen kuin se vietiin läheiseen sairaalaan.

Poliisipäällikön mukaan Noran perhe saa nyt viedä vainajan takaisin Britanniaan.

Ranskan syyttäjänvirasto aloitti rikostutkinnan

Kuala Lumpurin patologi, kaksi kemian laitoksen asiantuntijaa ja paikallinen lääkäri suorittivat 12 tuntia kestäneen ruumiinavauksen.

Noralla oli synnynnäinen holoprosenkefalia, eli neurologinen häiriö, joka rajoitti hänen puhettaan ja koordinaatiotaan ja teki vanhempien mukaan tytön "erittäin haavoittuvaiseksi". 

Noran irlantilainen ja ranskalainen äiti ja isä, Meabh ja SebastienQuoirin, totesivat etsinnän aikana, että Nora on joutunut siepatuksi, koska hän "ei koskaan mene minnekään yksin". Poliisi jatkoi kuitenkin tapauksen tutkimista kadonneen henkilön etsintänä.

Ranskan syyttäjänvirasto kertoo aloittaneensa rikostutkinnan Noran tapauksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja