Mainos

Makuuhuoneen muutos

Sisustuksen suunnittelu Marianne Sundell.

Vanhan mansardi-kattoisen puutalon vintillä oleva makuuhuone kaipaa uutta kalustusta. Näkymä makuuhuoneen ikkunasta aukeaa peltoaukiolle, ja tunnelma huoneessa on persoonallinen. Huoneen pinnoissa on kerroksellisuutta, tästä asukas pitää. Muutos tulee keskittymään uusien kalusteiden ja vaatehuoneen osalta uuden tehokkaamman säilytysjärjestelmän hankintaan. Tunnelmaa lähdetään rakentamaan uusilla kalusteilla. Sänky on kokenut kovia ja sen rakenne on pettänyt täysin. Kokoa sängyllä on ruhtinaalliset 2 m x 2 m, joten futonpatjoille täytyy teettää sänky mittojen mukaan.

Kuvassa huone ennen muutosta.

Huoneen pintamateriaalien takana on todellista käsityötä. Katon kuviointi on viistetty isoihin levyihin käsin. Huoneen seinät ovat syntyneet autonkuljetuslaatikoista. Huoneen palomuuri on miehen isoisän käsin maalaama, joten oli hyvin selvää, että pinnoille tai vanhalle kaapille ei muutoksessa tehty mitään. Näitä tarinoita sisällään pitäviä materiaaleja vasten haluttiin kestäviä kalusteita, jotka myös siirtyisivät sukupolvilta toisella, joten kalusteet teetettiin massiivipuusta.

Tammikalusteet petsattiin wengen sävyisiksi, joka sävynä toimii hyvin harmaita lautaseiniä vasten, johon syntyy itsestään hyvin tummia varjoja lautojen saumakohtiin. Sänky on samalla paikalla kuin ennenkin, mutta vaikutta aivan erilaiselta kun se on noussut irti lattiasta. Sänkyä kiertää 12 cm reunus, joka antaa tilaa futon sängyn vuodevaatteille. Sängyn yhteyteen hankittiin yöpöydiksi monitoimikuutiot, joita voi käyttää vaihtelevasti eri asennoissa. Kalusteet ovat Tuomas Peltolan suunnittelemia.

Vaatehuoneen oviaukon kohdalta vanhat valkoiset kalusteet siirtyivät muualle, ja tilalle hankittiin samaa massiivipuu sarjaa oleva laatikosto. Tällä kertaa vetimettömyys ei ole toteutettu painomekanismeilla, vaan laatikon alareunassa on ura sormia varten. Oven toiselle puolelle ei tullut laatikostoa, jotta huoneen sisään tulon yhteyteen saatiin väljyyttä. Vaatehuoneeseen on myös miellyttävämpi astua sisään kuin muutoinkin melko pieni ovi-aukon molemmin puolin ei ole kalustetta.

Vaatehuoneesta tehtiin todellakin vaatehuone, jossa nyt toivotaan, että järjestys säilyisi. Ennen muutosta sivuseinällä oli suuri metallinen säilytyskaluste, joka teki tilasta ahtaan oloisen. Nyt 60–40 cm syvät hyllyt ovat päätyseinillä, jotta korkeaan osaan huonetta saatiin ilmavuutta. Reunalliset lankahyllyt sijoitettiin korkealle seinustalle, kauemmaksi sisääntulosta. Platinan sävyinen Elfan säilytysjärjestelmä istuu tilaan hyvin, sillä se on hyvin huomaamaton harmaata seinäpintaa vasten.

Vuode tekstiilit, ovat Finlaysonin Kelo-sarjaa. Kokonaisuutta täydentää ohut Bo Conseptin päiväpeite, joka on helppo levittää funtonin päälle. Päiväpeitossa toistuvat kaikki sisustuksessa käytetyt sävyt. Päiväpeitteen voi laittaa tarvittaessa roikkumaan sisustuksellisiin tikkaisiin, jotka todellakin toimivat myös tikkaina. Nyt kun ympäröivä maisema on lumeton ja harmaan, näyttää ruskea päiväpeitto tummalta. Mutta kun ympäröivä luonto muuttuu vihreäksi, päiväpeitosta nousee esiin kauniit oliivin vihreät sävyt.

Tuotetiedot:

 • Massiivitammesta valmistettu platform-sänky, ja jiiri-liitoksin valmistettu senkki, sekä kaksi monitoimikuutiota, jotka petsattiin wengen sävyyn ja pinta viimeisteltiin vahalla. Kalustekokonaisuus: 5.300 ,-
 • Tiedustelut: info@solidfurniture.net, www.solidfurniture.net
 • Jälleenmyynti: Solid Furniture, Helsinki 09-2782740, Solid Furniture jälleenmyyjät ja Vepsäläiset kautta maan
 • Linum koristetyyny 40x40 cm / lv, ruskea, 18,-
 • Linum 100% villaa torkkupeite 115,-
 • BoConsept päiväpeite
 • BoConseptin koristetyyny 40x40 / vihreä
 • Jälleenmyynti: Vepsäläinen, Espoo 020 7801 471, www.vepsalainen.com
 • Kelo-pussilakanasetti 39,-
 • Tiedustelut: Finlayson Oy, kuluttajapalvelu 0200 42000, www.finlayson.fi
 • Jälleenmyynti: Finlayson-myymälät ja jälleenmyyjät kautta maan
 • Elfa-säilytysjärjestelmä kokonaisuus, sävy:platina
 • Kokonaisuus: 720,-
 • Tiedustelut: Elfa Finland Oy, Espoo 09-8678980, info@elfa.fi, www.elfa.com
 • Jälleenmyynti: Hyvin varustetut rautakaupat ja Kodin Ykköset kautta maan

(T.i.l.a. 5.3.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.