Mäkkylän räjähdeansa laukesi, kun poliisi meni avaimilla asuntoon – nyt tutkitaan, miten ovi oli miinoitettu: "Yhden ihmisen elämän traaginen päätös"

8:47
Näin tutkinnanjohtaja kuvaili Mäkkylän tapahtumia MTV Uutiset Livessä.

Poliisi ei vieläkään kommentoi Espoon Mäkkylän murhan yrityksenä tutkitun räjähdetapauksen mahdollisia motiiveja. Kaksi poliisia loukkaantui, kun pommiansa räjähti näiden mennessä asuntoon.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Olli Töyräs keskusrikospoliisista kertoo, että poliisilla ei tällä hetkellä ole lisättävää eilen tiedottamaansa. Poliisi käy läpi asunnosta kerättyä materiaalia, mutta havainnoista ei kerrota vielä julkisuuteen. Yksi teema on se, miten räjähdeansa oli valmistettu.

– Tutkitaan, miten ovea on miinoitettu, Töyräs kuvailee.

Räjähdys ennen kynnyksen ylitystä

Tapaus sattui Ruutikellarinkadulla maanantai-iltana noin vartia vaille yhdeksän. Poliisipartio oli menossa avaimilla asuntoon selvittämään asunnon haltijan vointia. Poliisin mukaan syy vierailuun oli poliisin saama tieto, mutta tarkemmin tehtävän lähdettä tai syitä ei ole kommentoitu. 

Poliisi ei ehtinyt edes asunnon kynnykselle, kun oveen sijoitettu räjähde laukesi.

Räjähteen vaikutus rajautui vain asuntoon, johon se oli viritetty, eikä räjähdys aiheuttanut vaaraa esimerkiksi kerrostalon rakenteille. Poliisit joutuivat räjähdyksen vuoksi kuitenkin sairaalahoitoon, mutta ovat jo päässeet sairaalasta.

Yllätyksellinen ansa

Asunnon vuonna 1979 syntynyt haltija löytyi asunnosta kuolleena, ja hänen epäillään asentaneen räjähteen. Miehen kuolemaa tutkitaan kuolinsyyn selvittämisenä, ja räjähdystä poliiseihin kohdistuneena murhan yrityksenä.

Poliisilla ei ollut ennakkotietoa asunnossa olevista räjähteistä, eikä miehen taustasta löytynyt seikkoja, joiden perusteella virkavalta olisi voinut odottaa asunnossa olevan räjähteitä.

Töyräs ei kommentoi, onko asunnosa löytynyt esimerkiksi jotain viestiä tai muuta tekoon johtaneita tapahtumia selittävää seikkaa.

– Palaan siihen kenties jatkossa.

"Pidän tapahtumaa yhden ihmisen elämän traagisena päätöksenä"

Töyräs arvioi kertovansa tapahtuneesta lisää vasta ensi viikolla jonkinlaisen tiedotteen muodossa.

– Silloin olemme itse vähän viisaampia. En halua keskeneräisiä asioita tuoda julki, hän perustelee.

Poliisilla ei tällä hetkellä ole syytä olettaa, että tapaus liittyisi terrorismiin tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Tämän hetkisen tiedon valossa pidän tapahtumaa yhden ihmisen elämän traagisena päätöksenä. Tähän ei meidän tietojemme mukaan liity muita henkilöitä tai paikkoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja