Mäkäräinen teki hurjan harppauksen viiden kärkeen – nousi takaa-ajossa yli 20 sijaa

Kaisa Mäkäräinen teki maailmancupin takaa-ajokisassa Anterselvassa hurjan nousun ja sijoittui viidenneksi.

Mäkäräinen lähti takaa-ajoon pikakisan jälkeiseltä 26. sijalta ja tykitti lujaa vauhtia. Mäkäräistä nopeampi hiihtovertailussa oli vain Saksan Denise Herrmann (4,9 sekunnin turvin).

Mäkäräinen ampui takaa-ajossa kaksi sakkoa, jotka tulivat molemmat kolmannelta paikalta pystystä.

Voiton nappasi varmaotteinen Saksan Laura Dahlmeier, joka ampui vain yhden ohilaukauksen.

Kakkossijasta kehkeytyi kahden sakon naisten Italian Dorothea Wiererin ja Valko-Venäjän Darja Domratshevan välinen taistelu. Loppukamppailusta oli tulla Wiererin kannalta epäonninen, kun Domratsheva astui vahingossa hänen sauvansa päälle ja se rikkoutui.

Domratsheva antoi kuitenkin sen jälkeen kohteliaasti italialaisen sijoittua edelleen ja tuli itse maaliviivan yli kolmantena.

Pikakisan voittaja, Norjan Tirill Eckhoff ampui neljä sakkoa ja taipui neljänneksi.

Kisan toinen suomalainen Laura Toivanen sijoittui puolestaan kolmella sakollaan 45:nneksi.

1.18,4 sekuntia Dahlmeierista jäänyt Mäkäräinen kasvatti johtoaab maailmancupin kokonaiskilpailussa, kun kokonaistilanteessa kakkosena oleva Slovakian Anastasia Kuzmina jäi takaa-ajossa 11:nneksi.

Mäkäräisellä on kasassa 544 maailmancup-pistettä, Kuzminalla 21 pinnaa vähemmän.