Sydäntäsärkevä näky: Kuka teippasi Sepon ripustamat linnunpöntöt umpeen? Poikasia tukehtui julman teon takia – rikosilmoitus tehty

Porilainen Seppo Niemistö kohtasi sydäntäsärkevän näyn mennessään  ranta-asunnolleen juhannuksen viettoon: joku oli käynyt teippaamassa hänen ripustamiensa linnunpönttöjen oviaukot kiinni ja jättänyt poikaset ja emot tukehtumaan. Tapaus on tuomittu laajalti lintupiireissä.

Seppo Niemistön Satakunnan Paattikoskella Kankaanpäässä sijaitsevan rantakodin pihapiirissä on kaikkiaan 18 linnunpönttöä, joista yhdeksään teippaajat olivat iskeneet.

Niemistö on järkyttynyt tuhotyön edessä.

– Tätä tekoa ei voi ymmärtää. Täytyy olla läpikotaisin paha ja paatunut ihminen tehdäkseen tällaista, Niemistö huokaa.

Niemistö huomasi tilanteen tulleessaan eilen toiseen kotiinsa Porin asunnoltaan, jossa hänen vaimonsa oli toipumassa polvileikkauksesta. Niemistö oli käynyt Karvianjoen rannalla sijaitsevalla asunnollaan viimeksi sunnuntaina.

Ensimmäinen huomio kutsumattomista vieraista oli pikkutieltä irrotettu aurauskeppi, joka oli pantu poikittain tielle.

Niemistö päättelee, että tihutyö on tuore.

– Yhdestä pöntöstä lentänyt kirjosieppo oli vielä niin hyvissä voimissa, että veikkaan tapahtumapäiväksi keskiviikkoa.

Tuhotyön laajuus ei ole vielä selvillä

Niemistö ei ole vielä varma koko tuhotyön laajuudesta.

– Yhdestä pöntöstä lensi heti sen aukaistuani ulos kirjosiepponaaras. Pöntössä oli 5 munaa. Yhdestä pöntöstä löytyi 6 linnunpoikasen ruumista. En tiedä vielä, onko joitain pönttöjä myös tyhjennetty. Nyt ne nimittäin ovat tyhjiä, vaikka minusta niissä on aiemmin ollut asukkaita.

Motiivi käsittämätön

Niemistö ei ymmärrä sitä, mihin teolla on pyritty tai kuka sen on tehnyt. Pikkupoikia Niemistö ei epäile.

– Tekotavasta päättelen, että mahtaisiko lapsi tai nuori tehdä niin. Ilmastointiteipit on teipattu pöntön suille niin täydellisen hyvin. Mukana on täytynyt olla myös apuvälineitä, kuten sakset.

Rikosilmoitus tehty

Niemistö toivoo, että tuhotyö olisi tehty vain tällä rajatulla alueella – ja että teon yleinen tuomitseminen aiheuttaisi piston tekijöiden sydämessä.

Tapaus on herättänyt laajaa paheksuntaa muun muassa Facebookin Suomen linnut -ryhmässä.

– Toivon, että tapauksen saama ikävä julkisuus ja tuomitseminen saisi tekijän tai tekijät heräämään tekonsa järjettömyyteen.

Niemistö on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen Lounais-Suomen poliisille.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat