Helsingissä Kansallismuseon takapihalla vietettiin tänään Sipsimuseon avajaisia. Perinteisestä museosta ei kuitenkaan ollut kysymys. Tämä museo oli auki vain yhden päivän.
Etu-Töölön Sipsimuseo oli jo etukäteen herättänyt runsaasti innostusta sosiaalisessa mediassa.
Kansallismuseon kesäpihalle kerääntyikin tänään runsaasti väkeä. Pihalle pystytetyssä teltassa pääsi maistelemaan erilaisia sipsimakuja ja ihailemaan pienimuotoista sipsinäyttelyä.
– Tämä on minun kuluneen vuoden projektini, jossa on kerätty sipsimakuja Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Ensin ajatus oli, että ne saataisiin jotenkin arkistoitua tulevaisuutta varten. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että mitä mieltä sipsejä on jemmata jossain pimeässä varastossa, kertoo Sipsimuseon isä Fedja Kamari.
"Pelkistetyn makuprofiilin terävät ja hapokkaat sipsit"
Pöydälle on levitetty runsaasti erilaisia sipsejä, joita kävijät innokkaasti kuvaavat ja maistelevat.
– Minun suosikkejani ovat etikkasipsit, salt ja vinegar, hyvinkin pelkistetyn makuprofiilin terävät ja hapokkaat sipsit, paljastaa Kamari.
Muusikkonakin tunnettu idean isä testasi samalla, millaisen innostuksen sosiaalisessa mediassa voi saada aikaan.
Omaa sipsisuhdettaan Kamari kuvailee lämpimäksi.

