Mainos

Maikkarille kaksi Koura-palkintoa

MTV3:n toimittaja Elisa Tikkasen 45 minuuttia -ohjelmaan tekemä juttu sekä MTV3 Uutisten ilmeuudistus ja sen takana ollut työryhmä on tänään palkittu Koura-palkinnoilla.

Koura-palkinnot myönnetään vuosittain parhaille Ylen tai MTV3:n kanavilla esitetyille omatuotantoisille ohjelmille tai ohjelmasarjoille.

Tikkasen juttu ”Tarina valtionyhtiön orjista” sai Viikoittaiset asiaohjelmat -sarjan kunniamaininnan ja 3 000 euroa.

– Ohjelma paljasti, miten VR-konserni käytti sopimusten vastaisesti ja sumeilematta venäläisiä, parin kolmen euron tuntipalkalla työskenteleviä kuljettajia. Jutulla oli yhteiskunnallisesti vaikuttavuutta ja näkyviä jälkiseuraamuksia, palkintoperusteluissa todetaan.

Toisen Viikoittaiset asiaohjelmat -sarjan kunniamaininnan ja 3 000 euroa sai MTV3 Uutisten ilmeuudistus ja sen takana ollut työryhmä: Katri Flander, Johannes Kantelinen, Tero Rantanen ja Seppo Välimäki.

– Toteutetun uudistuksen tavoitteena on ollut nykytekniikan keinoin auttaa katsojaa ymmärtämään aiempaa paremmin monitasoisia ja vaikeaselkoisia uutisaiheita, esimerkiksi talousuutisia. Uutta teknologiaa on käytetty onnistuneesti konkretisoinnin ja havainnollistamisen välineenä. Keinoksi valittu kosketusnäyttötekniikka mahdollistaa ja uudistaa sekä toimittajan että ankkurin roolin studiossa interaktiivisena kertojana.

Vuonna 1985 perustettu Koura on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.