-Liha on monipuolinen raaka-aine, josta saa lukemattomia herkkuja niin arkeen kuin juhlaan, sanoo keittiömestari Maija Silvennoinen. Hän on työskennellyt useissa arvostetuissa ravintoloissa ja hänet tunnetaan myös monista keittokirjoistaan sekä Bon appetit -televisio-ohjelmasta. Nykyisin Maijalla on oma ravintola Jyväskylässä. Hän on juuri julkaissut Maijan lihakirjan (Tammi). Valokuvat on ottanut Timo Viljakainen. Opus on tavallaan jatkoa Silvennoisen kala- ja kasviskeittokirjoille. Näissä kaikissa kolmessa kirjassa Maija neuvoo perusteellisesti raaka-aineiden käsittelyä, aterioiden valmistusta ja maustamista. Liha on paitsi herkullista myös kallista. Maija toivookin, että kirjasta on hyötyä myös lihaostoksia tehtäessä.
Kalkkuna-kasviskeitto
2 rkl öljyä 300 g kalkkunan rintafileetä kuutioina 2 sipulia hienonnettuna 1 fenkoli kuutioina 2 varsisellerin vartta kuutioina 1 paprika kuutioina suolaa vastajauhettua valkopippuria 1 dl maustekurkkukuutioita 1 1/2 l vettä 2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
Lämmitä öljy laakeassa kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kalkkunakuutiot. Lisää sipuli sekä kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää maustekurkkukuutiot. Sekoita joukkoon neste. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kalkkuna ja kasvikset ovat kypsiä. Sekoita yrtit joukkoon ennen tarjoilua.
Burgundin härkää
2 rkl öljyä 100 g pekonia suikaleina 1 kg naudanpaistia kuutioina 1/2 l salottisipuleita kuorittuna 3 valkosipulinkynttä viipaleina 2 rkl tomaattipyreetä 4 rkl vehnäjauhoja suolaa vastajauhettua mustapippuria 1 pullo punaviiniä 2 laakerinlehteä