Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maijan liharuokia

Maijan lihakirja -kansi
Maijan lihakirja -kansiCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 17.11.2003 13:10

-Liha on monipuolinen raaka-aine, josta saa lukemattomia herkkuja niin arkeen kuin juhlaan, sanoo keittiömestari Maija Silvennoinen. Hän on työskennellyt useissa arvostetuissa ravintoloissa ja hänet tunnetaan myös monista keittokirjoistaan sekä Bon appetit -televisio-ohjelmasta. Nykyisin Maijalla on oma ravintola Jyväskylässä. Hän on juuri julkaissut Maijan lihakirjan (Tammi). Valokuvat on ottanut Timo Viljakainen. Opus on tavallaan jatkoa Silvennoisen kala- ja kasviskeittokirjoille. Näissä kaikissa kolmessa kirjassa Maija neuvoo perusteellisesti raaka-aineiden käsittelyä, aterioiden valmistusta ja maustamista. Liha on paitsi herkullista myös kallista. Maija toivookin, että kirjasta on hyötyä myös lihaostoksia tehtäessä.

Kalkkuna-kasviskeitto

2 rkl öljyä 300 g kalkkunan rintafileetä kuutioina 2 sipulia hienonnettuna 1 fenkoli kuutioina 2 varsisellerin vartta kuutioina 1 paprika kuutioina suolaa vastajauhettua valkopippuria 1 dl maustekurkkukuutioita 1 1/2 l vettä 2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna

Lämmitä öljy laakeassa kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kalkkunakuutiot. Lisää sipuli sekä kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää maustekurkkukuutiot. Sekoita joukkoon neste. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kalkkuna ja kasvikset ovat kypsiä. Sekoita yrtit joukkoon ennen tarjoilua.

Burgundin härkää

2 rkl öljyä 100 g pekonia suikaleina 1 kg naudanpaistia kuutioina 1/2 l salottisipuleita kuorittuna 3 valkosipulinkynttä viipaleina 2 rkl tomaattipyreetä 4 rkl vehnäjauhoja suolaa vastajauhettua mustapippuria 1 pullo punaviiniä 2 laakerinlehteä

Ota lihat lämpenemään tuntia ennen valmistamista. Ruskista pekonit ja lihakuutiot öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja lisää laakerinlehdet. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on kypsää. Tarjoa riisin ja rapean vihreän salaatin kera.

Broileripasta

2 rkl öljyä 4 broilerin rintafilettä suikaleina 1 punasipuli suikaleina 2 valkosipulinkynttä viipaleina 1 punainen paprika kolmioina pieni fenkoli suikaleina suolaa vastajauhettua mustapippuria 2 rkl tomaattipyreetä 3 dl kanalientä 1/2 dl pistaasimanteleita rouhittuna 1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna

1 l kypsää pastaa

Ruskista kevyesti wokkipannussa tai laakeassa kasarissa broilerisuikaleet, lisää sipulit, paprika ja fenkoli ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon kanaliemi ja pistaasimantelit ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Sekoita joukkoon al denteksi keitetty pasta sekä oregano ja tarjoa heti.

Kasleripaisti

1 1/2 kg:n kasleripaisti

Pinnalle: suolaa vastajauhettua mustapippuria 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 oksa tuoretta tai 2 tl kuivattua rosmariinia

Lisäke: 2 rkl öljyä suolaa vastajauhettua mustapippuria 2 sipulia lohkoina 2 porkkanaa paloina 2 palsternakkaa paloina 6 perunaa lohkoina

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistamista. Pane paisti uunipannuun ja hiero sen pintaan mausteet. Työnnä lihan paksuun kohtaan keskelle paistomittari. Kypsennä paistia 175 asteessa noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Lisää kasvikset uunipannuun tunnin kuluttua. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita kasvikset ja pane pelti takaisin uuniin. Sekoita kasviksia välillä. Anna paistin levätä kymmenen minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa punaviinikastikkeen kera.

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä 2 tl balsamicoetikkaa 2 tl sokeria 2 dl demi-glace-kastiketta suolaa vastajauhettua mustapippuria 2 rkl voita

Pane punaviini, etikka ja sokeri kuumaan, laakeaan kasariin niin, että ne alkavat heti kiehua ja keitä liemi puoleen. Lisää demi-glace, mausta suolalla sekä pippurilla ja hauduta viisi minuuttia. Vispaa tai sekoita voi sauvasekoittimella joukkoon juuri ennen tarjoilua. (Mtv3-STT)

Lisää aiheesta:

Pätkiikö netti? Syy saattaa piillä keittiössäNäin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaanKäsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussaTyöpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"? Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunSorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:34
    Internet

    Pätkiikö netti? Syy saattaa piillä keittiössä

  • Eilen19:03
    Liikunta

    Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaan

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen16:11
    Sanonnat

    Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"?

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun