Madventures sai alkunsa lähes 20 vuotta sitten – Tunna Milonoff kertoo, miten kulttimaineeseen noussut ohjelma oikeasti syntyi

Tunna Milonoffin ja Riku Rantalan kulttimaineeseen noussut Madventures-ohjelma sai alkunsa 2000-luvun alussa, ja taustalla oli yksi tietty ideologia.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee Tuomas "Tunna" Milonoffin ja tämän vaimon Jenni Milonoffin kotona Helsingin Oulunkylässä. Jenni Milonoff esiintyy harvakseltaan julkisuudessa. 

Tunna Milonoffin ura lähti liikkeelle vuonna 2002 julkaistusta Madventures-ohjelmasta, jossa Milonoff ja Riku Rantala kiersivät ympäri maailmaa esitellen erilaisia kulttuureja todella poikkeavalla tavalla varsinkin sen aikaisiin matkaohjelmiin verrattuna. 

Milonoff muistelee ohjelmassa Maria Veitolalle ohjelman alkuaikoja ja sitä, miten se sai syntynsä. Milonoff oli viettänyt muutaman talven Intiassa, jonka jälkeen vietti pidemmän ajan Suomessa. Koti-Suomi alkoi kuitenkin kyllästyttää, ja Milonoff halusi taas reissuun. Matkakaveriksi hän halusi Rantalan, joka oli ollut hänen paras ystävänsä lukiossa. 

– Sitten mä soitin sinä iltana Rikulle jurrissa kello neljältä yöllä, ja sanoin, että lähetkö sä peesiin, Milonoff muistelee. 

Milonoffin mukaan Rantala oli tuohon aikaan tyyliltään kaikkea muuta kuin reissari. 

– Riku ei todellakaan ollut mikään reissarijäbä sitä ennen, vaan rockabillyhelttainen mies ja silleen eri skeneistä.

Kaksikko kävi tuumasta toimeen ja suuntasi Thaimaahan. Reissulla oli Milonoffin mukaan tarkoitus tehdä lehtijuttuja niin, että Rantala kirjoittaisi ja Milonoff toimisi valokuvaajana. Milonoff otti kuvat, mutta Rantala ei koskaa kirjoittanut juttuja. Näi ollen miehet ajattelivat, että seuraavalla reissulla olisi tehtävä jotain, mistä oikeasti saisi myös rahaa.

Milonoff kertoo, että tarkoituksena oli alusta asti erottua muusta matkailijoiden massasta. 

– Meillä oli silloin identiteetti, että haluttiin ja erottauduttiinkin tämmöisistä tavan reissareista tai varsinkin pakettimatkalaisista sillä, että me elettiin siellä kulttuurissa. 

Yllä olevalla videolla Tunna Milonoff kertoo, mikä oli alunperin Madventuresin perimmäinen tarkoitus.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin mtv-palvelussa ja klo 21 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat