Madventures-kaksikon surullinen reissukokemus puistattaa

Ympäri maailmaa reissannut Madventures-kaksikko Tuomas "Tunna" Milonoff ja Riku Rantala ovat reissujensa aikana kokeneet myös surua.

Marraskuussa kaksikko julkaisi kokemuksiinsa perustuvan Mad World - Seikkailijan Atlas -karttakirjan. Vaikka reissut ovat olleet täynnä iloisia ja yllättäviä asioita, on mukaan mahtunut myös surullisia kokemuksia.

– Kyllä siinä pitäisi sydän olla aika kiveä, ellei tulisi lähes päivittäin tippa linssiin noissa reissuissa, Tunna toteaa.

Yhdeksi koskettavimmista kokemuksista Tunna nostaa kokemukset Kambodžasta ja Filippiineiltä.

– Olimme kaatopaikalla, jossa ihmiset kerää kovamuovia jätteiden seasta. Siellä kaatopaikalla asuvat tuhannet ihmiset. Haju on niin sietämättömän käsittämätön, että siinä ei ole mitään järkeä. Siellä on jotain kolmen vuoden vanhoja lapsiakin keräämässä sitä roskaa ja sitä ne tekee koko elämänsä, Tunna muistelee.

Vieressä istuva Riku komppaa matkakumppaninsa tarinaa ja ihmettelee, miten tuollainen voi olla enää nykymaailmassa edes mahdollista?

– Sen kun näkee omin silmin, niin onhan se aika pysäyttävää. Siksi matkustamista suositellaankin. Sehän tosissaan avartaa, näkee vähän, miten aika isolle osalle maailman ihmisistä on arki aika karua.

Lisää parivaljakon kuulumisia Subin Madventures-sivustolla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat