Madridissa suljettiin sauna apinarokkotartuntojen takia

Apinarokko leviää Euroopassa – THL kertoo, pitääkö suomalaisten olla huolissaan 4:31
Katso myös: Apinarokko leviää Euroopassa – THL kertoo, pitääkö suomalaisten olla huolissaan

Espanjan pääkaupungissa Madridissa sijaitseva sauna suljettiin ilmenneiden apinarokkotapausten takia.

Madridin alueen terveysviranomaiset kertoivat eilen vahvistaneensa 21 tartuntaa. Tartuntaepäilyjä on 19. Useimmat tapaukset ovat viranomaisten mukaan yhdistettävissä Paraiso-saunaan.

–  Paraiso-sauna pysyy suljettuna muutaman päivän ajan varotoimenpiteenä niin sanottujen apinarokkotartuntojen ilmaantumisen varalta, saunan Twitter-sivuilla ilmoitetaan.

Belgia kertoi ensimmäisistä apinarokkotartunnoista eilen. Kolme vahvistettua tapausta on yhdistetty Antwerpenin satamakaupungissa järjestettyihin fetissifestivaaleihin, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Darklands-festivaali on varoittanut toukokuun alkupuolella järjestetyn nelipäiväisen tapahtumansa kävijöitä, että belgialaisviranomaiset ovat yhdistäneet tartunnat tapahtumaan.

Festivaalin verkkosivuilla kerrotaan olevan syytä olettaa, että viruksen olisivat tuoneet festivaaleille ulkomaiset vieraat sen jälkeen, kun muissa maissa on havaittu tuoreeltaan tautitapauksia. Useat Euroopan maat ovat kertoneet tartunnoista viime aikoina.

Kävijöitä kehotetaan olemaan valppaana ensimmäisten kolmen viikon aikana. Apinarokon itämisaika voi olla Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan jopa 5–21 päivää, mutta tavallisesti itämisajan kerrotaan olevan 6–13 päivää.

Jos oireita ilmenee ja tartunta vahvistetaan, kehotetaan Darklands-festivaalin sivuilla näitä henkilöitä eristäytymään kolmeksi viikoksi ja välttämään seksuaalista kanssakäymistä.

Maailman terveysjärjestö WHO on kertonut tutkivansa taudin mahdollisia kytköksiä miesten väliseen seksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat