Madonnan uudella musiikkivideolla ammutaan yökerhossa ihmisiä – kovaa kritiikkiä aseväkivaltaa kokeneilta

Popin kuningattaren uusin musiikkivideo on saanut kovasanaista kritiikkiä joukkoammunnoista selvinneiltä.

Madonnan uusin God Control -musiikkivideo on tehty kritisoimaan Yhdysvalloissa esiintyvää aseväkivaltaa. Musikkivideon sisältö on kuitenkin joutunut joukkoammuskeluista selvinneiden kritiikin kohteeksi.

Parklandin yläkoulun ammuskelusta selvinnyt ja sen myötä aseiden vastaisen liikkeen yhdeksi keulakuvaksi noussut Emma González otti kovasanaisesti kantaa Madonnan videoon.

Musiikkivideolla nähdään noin puoliminuuttinen kohtaus, jossa konekivääriä kannatteleva mies ampuu yökerhon sisällä ihmisiä kuoliaaksi. Ihmiset kiljuvat, lasit särkyvät ja ruumiita kaatuilee maahan, myös Madonna saa videolla luodista.

González kuvaili joukkoammunnan sisältävää musiikkivideota kauheaksi. Ääniklippi hänen pitämästään puheesta on myös osana Madonnan uutta Madam X -levyä.

– Tämä ei ole oikea tapa puhua aseväkivallasta, toisin kuin monet fanit ovat väittäneet. Ihmiset, jotka ovat työskennelleet aseväkivallan ehkäisemiseksi tietävät, miten siitä pitää puhua, useat julkisuuden henkilöt eivät, González latasi Twitter-tilillään.

Gonzálezin lisäksi Patience Carter, joka selvisi vuoden 2016 Orlandon yökerhoammuskelusta, torppasi näkemänsä videon täysin. Hänen mielestään oli tunteetonta dramatisoida kokemus YouTube-katselukertoja varten.

– Aseväkivallasta selvinneenä videota oli todella vaikea katsoa. Se oli inhottavan lähellä sitä, mitä koin sinä iltana, Carter kommentoi TMZ-sivuston haastattelussa.

Madonnan kohua herättänyttä videota ennen on sisältövaroitus, joka varoittaa katsojia videon sisältämästä aseväkivallasta. Varoituksesta huolimatta Carter koki video häiritseväksi ja vaati Madonnan leiriltä anteeksipyyntöä, tai edes huomiota siitä, että videolla voi olla negatiivinen vaikutus aseväkivaltaa kokeneille.

Popin kuningatar tai hänen edustajansa eivät ole vielä kommentoineet videon aiheuttamaa närkästystä. Katso Madonnan kohuvideo alta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja