Madetta jaavalaisittain
- 600 g madefileetä
- ruisjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
- 1 rkl voita
Poista mateista keskiruoto ja suikaloi fileet pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet ruisjauhoissa ja paista voissa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaavalainen kastike
- 1 hapan omena
- 1 pieni purkki ananasviipaleita
- 1 banaani
- 2 dl appelsiinimehua
- suolaa
- valkopippuria
Laita appelsiinimehu kattilaan kiehumaan. Kuori hedelmät ja paloittele ne. Nosta hedelmät kattilaan ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta niin, että hedelmät hieman soseutuvat.
Inkivääririisi
- 3 dl basmatiriisiä
- 3,5 dl vettä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- suolaa
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Vähennä lämpöä. Anna riisin hautua noin 15 minuuttia. Riisi on valmista kun se on imenyt itseensä kaiken nesteen. Mausta suolalla ja raastetulla inkiväärillä.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala