Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Madetta jaavalaisittain ja inkivääri-riisiä

Julkaistu 28.01.2005 06:00(Päivitetty 28.01.2005 12:02)

madettajaavalaisittain

madettajaavalaisittainRuokala

Madetta jaavalaisittain

  • 600 g madefileetä
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl voita

Poista mateista keskiruoto ja suikaloi fileet pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet ruisjauhoissa ja paista voissa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaavalainen kastike

  • 1 hapan omena
  • 1 pieni purkki ananasviipaleita
  • 1 banaani
  • 2 dl appelsiinimehua
  • suolaa
  • valkopippuria

Laita appelsiinimehu kattilaan kiehumaan. Kuori hedelmät ja paloittele ne. Nosta hedelmät kattilaan ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta niin, että hedelmät hieman soseutuvat.

Inkivääririisi

  • 3 dl basmatiriisiä
  • 3,5 dl vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • suolaa

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Vähennä lämpöä. Anna riisin hautua noin 15 minuuttia. Riisi on valmista kun se on imenyt itseensä kaiken nesteen. Mausta suolalla ja raastetulla inkiväärillä.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"