Julkaistu 28.01.2005 06:00(Päivitetty 28.01.2005 12:02)
madettajaavalaisittainRuokala
Madetta jaavalaisittain
600 g madefileetä
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria
1 rkl voita
Poista mateista keskiruoto ja suikaloi fileet pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet ruisjauhoissa ja paista voissa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaavalainen kastike
1 hapan omena
1 pieni purkki ananasviipaleita
1 banaani
2 dl appelsiinimehua
suolaa
valkopippuria
Laita appelsiinimehu kattilaan kiehumaan. Kuori hedelmät ja paloittele ne. Nosta hedelmät kattilaan ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta niin, että hedelmät hieman soseutuvat.
Inkivääririisi
3 dl basmatiriisiä
3,5 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
suolaa
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Vähennä lämpöä. Anna riisin hautua noin 15 minuuttia. Riisi on valmista kun se on imenyt itseensä kaiken nesteen. Mausta suolalla ja raastetulla inkiväärillä.