Madetta jaavalaisittain ja inkivääri-riisiä

Julkaistu 28.01.2005 06:00(Päivitetty 28.01.2005 12:02)

madettajaavalaisittainmadettajaavalaisittainRuokala

Madetta jaavalaisittain

  • 600 g madefileetä
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl voita

Poista mateista keskiruoto ja suikaloi fileet pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet ruisjauhoissa ja paista voissa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaavalainen kastike

  • 1 hapan omena
  • 1 pieni purkki ananasviipaleita
  • 1 banaani
  • 2 dl appelsiinimehua
  • suolaa
  • valkopippuria

Laita appelsiinimehu kattilaan kiehumaan. Kuori hedelmät ja paloittele ne. Nosta hedelmät kattilaan ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta niin, että hedelmät hieman soseutuvat.

Inkivääririisi

  • 3 dl basmatiriisiä
  • 3,5 dl vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • suolaa

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Vähennä lämpöä. Anna riisin hautua noin 15 minuuttia. Riisi on valmista kun se on imenyt itseensä kaiken nesteen. Mausta suolalla ja raastetulla inkiväärillä.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle