Madeleine McCannin ruumiin etsinnät jatkuvat – Portugalin poliisi tutkii nyt kaivoja Maddien katoamisesta epäillyn Christian B:n ex-kodin lähellä

5:53
Video: Kolmevuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007 – nyt epäiltynä on 43-vuotias mies

Madeleine McCannin katoamisesta epäillyn saksalaisen Christian B:n vuokraaman talon lähistöllä sijaitsee useita kaivoja. Portugalin poliisi aikoo tutkia kaivoja viimeisimmän Madeleine McCannin katoamiseen liitetyn epäillyn talon läheltä, kertoo paikallinen raportti.

Saksalaisen epäillyn Christian B:n talon lähettyvillä sijaitsee useita kaivoja. Sol-lehden mukaan poliisit tutkivat mahdollisuutta, että ruumis olisi jätetty yhteen niistä.

Englannin, Portugalin ja Saksan poliisit ovat myös vedonneet tietoon 43-vuotiaasta, joka suorittaa tällä hetkellä vankeusrangaistuksiaan huume- ja raiskausrikoksista lähellä Hampuria.

"Se, että olet rikollinen, ei ole syy olla auttamatta viranomaisia"

Maanantaina Praia da Luz -alueen pormestari Hugo Pereira kehotti erityisesti Christian B:n rikollistuttuja luopumaan luonnollisesta vihamielisyydestään poliisia kohtaan ja paljastamaan tietävänsä, mitä Madeleinelle tapahtui.

– Ihmiset, joilla on rikollinen tausta, eivät ole helposti tekemisissä viranomaisten kanssa, mutta vetoan epäiltyjen ystäviin, että he kertoisivat, mitä he tietävät, Pereira sanoi.

Hän jatkoi, että tietoja voi lähettää nimettömästi myös sähköpostilla, jos ei halua puhua suoraan poliisille.

– Tiedot voi lähettää nimettömänä, jos se auttaa ymmärtämään mitä tapahtui. Kyseessä on rikos, johon liittyy kadonnut lapsi. Mikä tahansa taustasi on, vetoan omatuntoosi. Auta meitä ratkaisemaan tapaus, joka on hämmentänyt meitä kaikkia Euroopassa ja sen ulkopuolella. Se, että olet rikollinen, ei ole syy olla auttamatta viranomaisia.

Pormestari lisäsi, ettei hänellä ollut aavistustakaan siitä, onko Christian B vastuussa Madeleinen katoamisesta, mutta kenen tahansa, jolla on tietoja hänestä, tulisi kertoa ne poliisille.

Epäilty kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin

Pereira vannoo, että Lagosin alue, joka kattaa Praia da Luzin, oli ja on edelleen turvallinen lomakohde pienten lasten perheille.

Christian B:n sanotaan työskennelleen baarityöntekijänä eteläisen Portugalin ympäristössä 12 vuoden ajan. Hänellä oli vuokra-asunto Praia da Luzin ulkopuolella, josta Madeleine katosi vuonna 2007.

Yönä, jona McCann katosi perheen loma-asunnosta, puhelintiedot jäljittivät häntä lähellä aluetta.

Christian B:tä edustava asianajaja on ilmoittanut, että epäilty kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin, koska syyttäjillä ei ole todisteita Christian B:n osallisuudesta McCannin katoamiseen.

Ei riittäviä todisteita

Viime viikolla saksalainen syyttäjä Hans Christian Wolters kertoi Sky Newsille, että todisteiden mukaan Madeleine ei ole enää elossa. Hän sanoi myös, ettei riittävästi "kovia todisteita" ollut epäiltyjen tuomitsemiseen oikeuden eteen.

– Kaikkien saamiemme tietojen jälkeen tyttö on kuollut. Meillä ei ole tietoja siitä, että hän on elossa, Wolters sanoi.

McCannin oletetaan olevan kuollut, mutta riittäviä todisteita siitä, että saksalainen epäilty olisi murhannut McCannin, ei ole.

Wolters sanookin, että sen vuoksi tarvitaan lisätietoja ihmisiltä, etenkin hänen asuinpaikoiltaan, jotta tutkinta voidaan kohdistaa erityisesti näihin paikkoihin ja etsiä McCannin sieltä.

Turisteja pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin

Madeleine oli kolme vuotta vanha, kun hän katosi perhelomalla Portugalissa. Nyt hän olisi 17-vuotias.

Hän oli nukkunut huoneistossa sisarustensa kanssa, kun hänen vanhempansa aterioivat lähellä olevien ystävien kanssa.

Herra Wolters kehottaa kaikkia turisteja, jotka olivat Algarvessa epäillyn ollessa siellä vuosina 1995-2007, ja joilla voi olla tietoja, ottamaan yhteyttä poliisiin.

– Tähän voi kuulua muita seksuaalirikosten uhreja, hän sanoi.

– Periaatteessa tarvitsemme kaikkia tietoja sillä ajanjaksolla, missä hän asui, missä hän työskenteli, mihin paikkoihin hänellä oli erityinen suhde, ketkä olivat hänen ystäviään ja tuttujaan, hän lisäsi.

– Toivomme, että ehkä löydämme seksuaalirikosten uhreja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja