Madeleine McCannin katoamistutkinta on mahdollisesti nytkähtänyt eteenpäin – poliisi kuulusteli baarityöntekijää

Kolmevuotiaana vuonna 2007 kadonnut Madeleine ”Maddie” McCannin tapaus puhuttaa yhä ja sitä myös tutkitaan aktiivisesti. Brittiläinen Maddie katosi portugalilaisesta loma-asunnosta hänen vanhempiensa ollessa syömässä läheisessä ravintolassa.

Tapausta tutkivat poliisit ovat äskettäin kuulustelleet brittiläistä baarityöntekijää, joka tapaili tapaukseen mahdollisesti linkittyvää saksalaismiestä Madeleinen katoamisen aikaan.

Daily Mailin mukaan kiinnostuksen kohteena oleva saksalaismies on 51-vuotias ”ystävällinen hippi”.

– En tiedä mitään Maddie McCannista, mies oli todennut Daily Mailin mukaan.

Kuulusteltu nainen kertoi poliisin ilmestyneen baariin ja jututtaneen häntä sekä työpaikalla että myöhemmin poliisi-asemalla.

Nainen kertoi tapailleensa kiinnostuksen kohteena ollutta miestä vuosi ennen Maddien katoamista.

Poliisi pyytää lisää rahaa

Brittipoliisi tutkii edelleen varsin aktiivisesti Madeleine McCannin katoamista.

Tähän viittaa ainakin se, että Mirrorin mukaan Suur-Lontoon poliisi Scotland Yard on pyytänyt määrärahoja tapauksen tutkimiseen vuosien 2020–2021 ajalle.

Pyydetty rahasumma ei ole tiedossa, mutta viime kesäkuussa tutkijat saivat 300 000 punnan eli noin 350 000 euron jatkorahoituksen.

Katoamistapauksen selvittämiseen on käytetty yhteensä 12 miljoonaa puntaa eli noin 14 miljoonaa euroa.

Entinen poliisi: Tapaus ei selviä

Tutkivana toimittajana nykyään työskentelevä entinen poliisi Mark Williams-Thomas arvelee uutuuskirjassaan Hunting Killers, ettei Madeleine McCannin tapaus selviä koskaan. Williams-Thomasin näkemyksistä kirjoittaa The Sun.

Williams-Thomas tunnetaan parhaiten dokumentista, joka paljasti edesmenneen tv-persoonan Jimmy Savilen pedofiiliksi.

– McCannin kaappauksen luokittelisin selvittämättömäksi mysteeriksi, Williams-Thomas toteaa Hunting Killers -kirjassaan.

– Tapaus ei ole selvinnyt yksinkertaisesti siksi, että ratkaiseva valvontakamera oli pois päältä. Madeleinen vienyt henkilö ei näin ollen ollut tunnistettavissa, Williams-Thomas perustelee.

”Opportunistisen rikollisen uhri”

Urallaan useita katoamistapauksia tutkinut Williams-Thomas arvelee, että lapsi lähti loma-asunnosta ja sattui väärän ihmisen eteen.

– Uskon, että Madeleine oli opportunistisen rikollisen uhri. Hänen tekonsa oli sattumanvarainen, Williams-Thomas veikkaa.

Opportunisti käyttää kulloistakin tilannetta hyväksi moraalista välittämättä.

Williams-Thomas ei usko 3-vuotiaana kadonneen Madeleinen olevan hengissä. Näkemystään hän puolustaa tilastoilla.

– Kun uhrille tuntematon henkilö kaappaa lapsen, niin lapsi valitettavasti kuolee lähes aina ensimmäisen 24 tunnin aikana, Williams-Thomas toteaa.

Lähteet: Daily Mail, The Sun, Mirror.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja