Macron Norsunluurannikolla: Kolonialismi oli vakava virhe

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoo, että maan aikoinaan harjoittama kolonialismi oli vakava virhe. Macron puhui asiasta Ranskan entisessä siirtomaassa Norsunluurannikolla, jossa hän on vierailulla.

Macronin mukaan kolonialismi oli Ranskan aggressiivisen politiikan syytä. Hänen mielestään nyt on aika kääntää sivu menneisyyteen nähden.

–  Minä kuulun sukupolveen, joka ei ollut osa siirtomaa-aikaa. Afrikan manner on nuori. Kolme neljännestä kansalaisistanne ei elänyt kolonialismin aikaa, Macron sanoi ja kehotti Afrikan nuorisoa rakentamaan uutta kumppanuutta ja ystävyyttä Ranskan kanssa.

Macron: Barbaarisia toimia

Macron kohautti vuonna 2017 presidentinvaalikampanjansa aikana kutsumalla Ranskan siirtomaavaltaa Algeriassa rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Algeria itsenäistyi vuonna 1962 kahdeksan vuotta kestäneen verisen sodan päätteeksi.

–  (Ranskan toimet Algeriassa) olivat todella barbaarisia, ja ovat osa historiaamme joka meidän täytyy kohdata pyytämällä anteeksi, Macron sanoi presidenttiehdokkaana.

Ranska ja Britannia olivat isoimmat tekijät, kun Euroopan maat jakoivat Afrikan siirtomaikseen 1800-luvulla. Useat nykyiset Afrikan maat kuuluivat Ranskan siirtomaaimperiumiin 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Ranskalla on yhä vaikutusvaltaa Länsi-Afrikassa, ja Ranskan armeija on puuttunut useasti sen entisten siirtomaiden konflikteihin.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja