Maavoimat harjoittelevat ilmatorjuntaa ja kansainvälisen avun antamista Virossa Yhdysvaltain Euroopan joukkojen kanssa

Harjoituksessa hankitaan kokemusta ilmatorjunnan ja tulenjohdon tehtävistä kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Puolustusvoimat osallistuu Viron Tapassa tänään alkavaan Yhdysvaltain Euroopan joukkojen kansainväliseen Saber Strike 2022 -harjoitukseen.

Viron ilmavoimien johtama osa harjoituksesta järjestetään 11.–17. maaliskuuta. Harjoituksen teemana on ilmatorjunnan yhteensopivuuden kehittäminen.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehistä ja henkilökunnasta koostuva ilmatorjuntaosasto Panssariprikaatista sekä yksittäisiä henkilökunnan jäseniä Maasotakoulusta, Maavoimien esikunnasta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Joukon kokonaisvahvuus on noin 65 henkilöä.

– Harjoituksessa suomalainen joukko saa kokemusta ilmatorjunnan ja tulenjohdon tehtävistä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Harjoitukseen osallistuminen tukee kotimaan puolustusta ja lisää Maavoimien joukkojen ja järjestelmien kansainvälistä yhteensopivuutta, Maavoimien tiedotteessa kerrotaan.

Katso: MTV paikalla vuoden 2019 suurimmassa Kaakko 19 -pääsotaharjoituksessa – maavoimien komentaja kertoo, mistä on kyse

MTV paikalla vuoden suurimmassa pääsotaharjoituksessa – tästä on kyse 5:58

Kokemusta myös auttamisesta ja avun vastaanottamisesta

Lisäksi harjoitellaan Puolustusvoimien kansainvälistä yhteistyötä avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvissä tehtävissä. Harjoitukseen osallistuminen on puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Suomi on osallistunut harjoitukseen vuodesta 2012 lähtien erilaisilla kokoonpanoilla valtiojohdon linjausten mukaisesti. Edellisen kerran Suomi oli mukana harjoituksessa vuonna 2018.

Saber Strike -harjoitus järjestetään Keski-Euroopan ja Baltian alueella. Se alkoi helmikuun lopussa ja päättyy 18. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat