Maataloustukia maksettiin viime vuonna noin 2 miljardia – tukikuningas Niko Ahlqvistille 1,4 miljoonan euron potti

Maanviljelijöiden ahdinko kovenee – tukiin viiden prosentin leikkaus 2:06
Maataloustukien leikkaukset ahdistivat maanviljelijöitä viime toukokuussa. Katso video!

Maataloustukia maksettiin viime vuonna noin 2 miljardia euroa, josta viljelijätukien osuus oli 1,7 miljardia euroa. Maataloustukien määrä pysyi toissa vuoden tasolla.

Viime vuoden suurimmat viljelijätuet sai vihtiläinen viljanviljelijä Niko Olavi Ahlqvist. Hänelle myönnettiin tukia vajaat 1,4 miljoonaa euroa. Hän oli suurin viljelijätukien saaja myös toissa vuonna.

Lihanautoja kasvattava siikajokinen Antroma Oy keräsi seuraavaksi suurimmat viljelijätuet. Antroman osuus oli vajaat 900  000 euroa. Kolmas oli lypsykarjaa kasvattava liperiläinen Esa Tapio Saukkonen 890  000 eurolla.

Lihanautojen kasvattajat olivat muutenkin hyvin edustettuina suurimpien tuen saajien joukossa. Kymmenen suurimman joukosta puolet oli lihatiloja. Kolme oli lypsykarjatiloja ja yksi porsastila. Ahlqvist oli ainoa viljatilallinen.

Viljelijätukien lisäksi maaseudulle maksettiin rakennetukia, markkinatukia sekä hanke- ja yritystukia. Suurimmat tuet sai Suomen metsäkeskus, jolle maksettiin erilaisia tukia yhteensä 3,7 miljoonaa euroa. Luonnonvarakeskus oli seuraavana 3,5 miljoonan ja Proagria Etelä-Suomi 1,9 miljoonan euron tuilla.

Maatalousministerin tuet yli 100 000 euroa

Poliitikoista maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) keräsi tukia 116 000 euroa. Lisäksi hänen puolisonsa sai tukia vajaat 14 000 euroa.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on osallisena Harri Kärkkäisen tilalla, jonka tuet olivat 165 000 euroa.

Keskustan kansanedustaja Juha Pylväs on osallisena 129 000 euron tuet saaneessa maatalousyhtymässä.

Lue myös:

    Uusimmat