Mainos

Maalarin tauluratkaisu: Neliöitä seiniin

Tuo seinät uudella, persoonallisella tavalla esiin maalatuilla neliöillä. Nämä koristeet ovat ulkoasussaan hillittyjä, mutta antavat silti sisustajalle tilaisuuden käyttää värejä sisustuksessa.

Kodin seinät piristyvät maalatuista neliöistä, jotka tuovat sisustustarrojen tapaan vaihtelua huoneen ilmeeseen, kertoo Naturalhomemagazine.com.

Luo neliöistä väriteema yksinkertaisen kaavan mukaan: aloita seinän väristä, ja tee maalauksistasi saman värin eri versioita. Vihreällä seinällä neliöt ovat vaaleansinisen, turkoosin ja oliivinvihreän värisiä. Valkoiselle seinälle voit luoda teemaneliöt huoneen muiden sisustuselementtien hengessä.

Valitse maalattava seinä, ja valitse sen väreihin sointuvia sävyjä. Kokeile sävyjen sopivuutta värilastuilla: teippaa eri väriperheiden lastuja seinälle ja katso, miten ne toimivat yhdessä.

Jos neliöidea tuntuu tyyliisi sopivalta, maalaa neliöistä huoneeseesi boordi asettamalla niitä vierekkäin.

Näin teet sen

Piirrä neliö seinään viivotinta ja vatupassia apuna käyttäen. Suurimman kuvion sivun mitta voi olla esimerkiksi 45 senttiä; jos tilaa riittää, suurempi neliö luo dramaattisemman vaikutelma.

Jaa sitten suuri neliö yhdeksään pienempään. Merkkaa neliöiden rajat kevyesti lyijykynällä. Voit myös venyttää ohjeita: kenties haluat jakaa kuvion vain neljään osaan!

Osta maalit valitsemissasi värisävyissä. Voit myös ostaa muutaman perusvärin, ja sekoitella niistä haluamasi sävyt. Sekoita maalia tällöin tarpeeksi, tai mittaa suhteet tarkasti: seuraavalla sekoituskerralla värisävy voi muutoin olla tyystin erilainen.

Teippaa neliöt maalarinteipillä. Maalaa ulkonurkkien neljä neliötä ensin, ja poista teipit. Anna maalin kuivua, ja sudi sitten juuri maalaamiesi neliöiden viereiset kuviot. Jatka, kunnes uusi seinäsi on valmis!

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Naturalhomemagazine.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.