Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maalaisciabatta ja Bruschettat maalaisciabattasta

Bruschettat maalaisciabattasta
Bruschettat maalaisciabattasta
Julkaistu 17.11.2011 10:41

Leivo itse aromikasta maalaisciabattaa.

Ciabatta on matala leipä, joka tarkoittaa Italiassa tohvelia.Laita uuniin astiaan vettä, niin saat rapeamman kuoren vesihöyryn myötä Mikäli haluat hieman eteläeurooppalaisemman rakenteen, korvaa osa jauhoista durumjauhoilla.

Tee pikkujouluihin ciabattasta bruchettoja, päällystettyjä uunileipiä.

Maalaisciabatta

6 kpl

3 dl vettä
½ pkt hiivaa (25 g)
2 tl suolaa
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
n. 5 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min ajan. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun raskia sisältävästä jauhosta. Taikinaa voi pitää tekeytymässä myös yön yli jääkaapissa, jolloin maku paranee entisestään.

Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "kengänpohjaksi”. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi.

Voitele tai sumuta hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla (vedellä) useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja.

Bruschettat maalaisciabattasta

n. 6:lle

1 itse leivottu MaalaisCiabatta
100 g punaista pestoa tai pippurituorejuustoa
n. 200 g tomaattia
n. 100 g aurinkokuivattua tomaattia
1 tl mustapippuria myllystä
n. 100 g kevyt juustoraastetta (esim. Polar)
1 muna
tuoretta basilikasilppua

Viipaloi ciabatta vinoiksi viipaleiksi. Laita palat kumolleen ja levitä paloille punaista pestoa tai tuorejuustoa ja laita päälle tomaattiviipaleita ja aurinkokuivattua tomaattia, mausta pippurilla. Levitä päälle juusto-munamassa ja hieman basilikaa. Kuorruta bruschettoja uunin yläosassa 225 asteessa n. 5 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erotKuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajilleEthän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aineTestasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittajaRenkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:45
    Yksinäisyys

    Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erot

  • 05:02
    Kissat

    Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajille

  • Eilen18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja