Maakuntien Parhaat -laatumerkki 10-vuotias

Maakuntien Parhaat laatumerkki täyttää tässä kuussa 10 vuotta. Merkin keskeisin saavutus on ollut laatuajattelun tuominen maaseudun yritystoimintaan. -Kokonaisvaltaisen laatuajattelun myötä yritysten kilpailukyky ja kannattavuus paranevat. Yritysten tuotteet ja palvelut ovat kehittyneet asiakkaiden, asiantuntijaraatien ja neuvojien antamien palautteiden perusteella. Samalla on yrittäjien ammattitaito kehittynyt, kertoo ProAgria Maaseutukeskusten liiton kehityspäällikkö Sirkka Uski.

Merkin käyttöoikeus edellyttää hyväksytyn laatujärjestelmän lisäksi tuotteiden korkean kotimaisuusasteen sekä tuotteiden ja palveluiden hyväksynnän valtakunnallisissa raadeissa. Maakuntien Parhaat on pienyritysten laatumerkki, jonka käyttöoikeuden myöntää ProAgria Maaseutukeskusten Liitto.

Toiminta on lisännyt maaseudun yritysten ja tuotteiden tunnettuutta kuluttajien piirissä. Jo 41 prosenttia suomalaisista tuntee merkin, 66 % kuluttajista pitää merkillä varustettua tuotetta turvallisempana ja 63 % katsoo sen laadukkaammaksi kuin vastaavan merkitsemättömän tuotteen. Merkin tuloksena on syntynyt valtakunnallinen elintarvike-, käsityö ja maaseutumatkailualan verkosto, jossa on tällä haavaa 210 yritystä.

Teemaviikot ja palkitut yritykset

Maakuntien parhaat -viikot alkoivat maanantaina laatumerkin 10-vuotisjuhlaseminaarilla Helsingissä. Juhlassa palkittiin kolme yritystä, joiden liiketoiminta, tuotekehitys ja markkinointi ovat kehittyneet laatutyön myötä viime vuosina.

Tunnustuksen saivat Leena ja Mikko Haavisto, Ilorannan täysihoitola, Hauho, Outi ja Janne Tolvi, Kolatun vuohijuustola, Somero ja Design Anu Pylsy, Joutsa. Juhlavuoden merkkiyhdyshenkilönä palkittiin laatuneuvoja Mirja Keränen Jyväskylästä. 3.-16. maaliskuuta vietettävien viikkojen aikana järjestetään myös lukuisia kauppatapahtumia eri puolilla maata.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja