Mainos

Maakotkaemo palasi karkureissultaan nettipesään

Keinoruokinnassa olleet poikaset palautettiin pesään emon hoiviin.

Äitienpäivänä kaksi poikastaan hylännyt maakotkaemo Aino on palannut nettipesäänsä Pudasjärvelle Pohjois-Pohjanmaalla. Onnellinen perhe-elämä pääsee nyt jatkumaan, sillä viime hetkillä pesästä pelastetut poikaset palautettiin pesään heti emon ilmaannuttua maisemiin.

Aino-emo näyttäytyi pesään asennetussa nettikuvassa ensimmäisen kerran lähtönsä jälkeen tänä aamuna. Paikalla oli tuolloin myös Väinö-koiras. Kotkanpesätarkastaja Kalevi Tunturin kotona sijaishoidossa olleet poikaset kuljetettiin kiireesti takaisin pesään.

- Alkoi jännittävä odotus. Tulisiko Aino vielä pesälle? Kello 13.13 helpotti: Aino oli palannut, poikasia palauttamassa olleet Tunturi, Pasi Jäntti ja Heikki Rytkönen Kotkan lento ry:stä kertovat.

Naaras poistui kylmän rintaman aikana pesästä ja palasi takaisin sään parannuttua vasta neljän vuorokauden kuluttua. Miehet ovat tästä ihmeissään:

- Muilta petolinnuilta tunnetaan tapauksia, jolloin emo on jättänyt pesän huonon sään tai ravinnon puutteen vuoksi. Mutta se, että emo voi myös palata takaisin usean vuorokauden jälkeen, on ennen kokematonta. Kamerahankkeemme tuottaa uutta tietoa maakotkien pesintäkäyttäytymisestä.

Pesästä viime maanantaina pelastetut poikaset olivat vain 410:n ja 690 gramman painoisia. Untuvikkoja ravittiin liharuoalla, ja pesään palautettaessa keinoruokinta oli potristanut niitä runsaalla parilla sadalla grammalla.

- Nyt näyttää siltä, että molemmat poikaset selviävät, pesäkameraidean isä Pasi Jäntti iloitsee.

Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että toinen poikasista on naaras ja toinen uros.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.