Maajussi-Kallen Niina-rakkaalla todettiin nuorena vakava sydänsairaus – "Onneksi sydän ei ole ikinä pysähtynyt"

13:07
Maajussille morsian -ohjelmassa rakastuneet Niina ja Kalle kertovat itsenäisyyspäivän juhlahaastattelussa, miten ohjelman jälkeinen yhteiselo on heillä sujunut

Maajussi-Kallen ja Niinan rakkaus syttyi Maajussille morsian -ohjelman kuvauksissa.

Maajussille morsian tuli onnellisella tavalla päätökseensä maajussi-tähti Kalle Hanhijärven osalta tänä syksynä, kun hän löysi ohjelman kautta rakkauden. Kalle valitsi farmiviikkojen päätteeksi rinnalleen morsianehdokkaistaan Niina Wunchin, kenen kanssa suhde on syventynyt entisestään.

Kameroiden sammumisen jälkeen pariskunta on viettänyt keskenään onnellista arkea. Niina asuu tällä hetkellä Kempeleessä ja opiskelee Oulussa, mutta on reissannut kesästä lähtien ahkerasti Kallen luona Sastamalassa. 

Rakastunut pariskunta kertoi MTV Uutisten itsenäisyyspäivän lähetyksessä Kämp-hotellissa, että suhde on mennyt parempaan suuntaan, kun salailu on ohi. Pian edessä on muutto yhteen.

– Itsellä on paljon vapautuneempi ja rennompi olo, Niina iloitsee.

Kalle kertoo, kuinka Maajussille morsian oli hänelle ainutlaatuinen kokemus ja pitkä projekti.

– En ole katunut hetkeekään. Ohjelmaa oli hieno tehdä ja lopputulos oli aika upea, Kalle kertoo hymyillen.

– Ihan uskomaton kokemus. Kyllä tällaista kelpaa muistella ja katsella. Meidän ensimmäinen hetki on taltioitu kameroille, Niina jatkaa.

Niina kertoi jo Maajussille morsian -ohjelman aikana vakavasta sairaudesta.

– Minulla on sydämen rytmihäiriösairaus, lyhennetään cvpt. Lyhykäisyydessään adrenaliini eli kova fyysinen, psyykkinen rasitus - tunnekuohut, stressi, aiheuttavat kammioperäisiä rytmihäiriöitä.

Niinan sairaus ei juuri vaikuta parin suhteeseen.

– Yllättävän vähän se vaikuttaa. Olemme molemmat tosi kovia liikkujia ja tykkäämme yhdessäkin liikkua, mutta rankempi liikunta... Täytyy välillä ymmärtää, että Niinan pitää ottaa hillitymmin, Kalle kertoo.

Mitä sairaudessa voisi pahimmillaan tapahtua?

– Tajunnanmenetykset ja äkkikuolema ovat oireina. Jälkimmäistä ei ole onneksi ollut, ikinä ei ole sydän pysähtynyt. Tajunnan menetyksiä eli pyörtymisiä on ollut paljon nuoruudessa.

Kalle ottaa arjessa huomioon Niinan sairauden.

– Olen kiinnostunut siitä. Olimme yhteisellä sydänliiton järjestämällä kylpyläviikonlopulla. Tästäkin sydänsairaudesta ja tahdistimen kanssa elämisestä puhuimme.

Niina on tehnyt vapaaehtoistyötä Sydänlapset ja -aikuiset ry:ssä ja Sydänliitolla.

– Nyt on mennyt ihan uudelle levelille. Ihana päästä puhumaan. Itselle se on niin normaalia, mutta kaikille ei ole. Muistan, kun itselle laitettiin sydämentahdistin, en ollut ikinä tavannut ketään nuorta, kenellä on tahdistin. Kyllä meitä täällä vain on, hyvin paljon, sitä vaan ei niin paljon puhuta. Se on ihanaa, että saa tehdä tätä työtä tässä samalla.

Millä tavoin Niina on oppinut elämään sairauden kanssa? Katso video.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja