Maajoukkueen valmennuskulttuuri aiheutti tylyn reaktion – asiantuntijat kieltäytyivät osallistumasta toimintaan

Osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean asiantuntijoista kieltäytyi osallistumasta rytmisen voimistelun maajoukkueen toimintaan, koska valmennuskulttuuri oli ristiriidassa Urhean arvojen ja toimintapojen kanssa, ilmoittaa Urhea medialle tänään lähettämässään tiedotteessa. Sen mukaan Urhea teki myös epäkohdista Suomen urheilun eettiselle keskukselle (Suek) huoli-ilmoituksen, minkä jälkeen Voimisteluliitto pyysi Suekia selvittämään asiaa.

Urhean tiedote on reaktio rytmisen voimistelun entisen maajoukkuevalmentajan Laura Ahosen keskiviikkona julkaisemiin näkemyksiin.

Voimisteluliitto kertoi keskiviikkona kurinpitovaliokuntansa määränneen yhdelle rytmisen voimistelun maajoukkueen valmentajalle kurinpitoseuraamuksena joko huomautuksen tai varoituksen. Tarkkaa seuraamusta ja kurinpitomenettelyn kohteena olleiden kahden valmentajan nimeä liitto ei julkaissut, mutta myöhemmin samana päivänä Ahonen lähetti medialle tiedotteen, jonka perusteella hän oli toinen kurinpitomenettelyn kohteena olleista valmentajista.

–  (Voimistelu)liiton edustajat ja asiantuntijat ovat säännöllisesti osallistuneet harjoituksiin ja olleet tietoisia valmennuksen laadusta. Valmennusmetodien väitettyjä epäkohtia ei missään vaiheessa ole tuotu esille aiemmin tai nostettu tietoisuuteeni, Ahonen kirjoitti.

Tästä kohdasta Urhea on eri mieltä. Urhea ilmoittaa tiedotteessaan haluavansa oikaista käsityksen, että yhteistyöverkoston asiantuntijat olisivat hyväksyneet epäasiallisen kohtelun ja olleet osana sitä.

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kertoo, että valmennuksen tukena olleet Urhean asiantuntijat ovat esimerkiksi fysioterapeutteja, psykologeja ja ravitsemuksen asiantuntijoita.

–  Lähes kaikkien kanssa on käyty keskustelua, voivatko he olla mukana. En voi työnantajana pakottaa heitä tekemään työtä, jossa on arvoristiriita. Näitä keskustelu käytiin vuosien aikana useita, Tarvonen sanoi STT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja