Maailman kallein juusto valmistetaan yllättävästä aineksesta – maistaisitko?

Kallis Camembert-juusto ei ole mitään verrattuna serbialaiseen herkkuun, josta pyydetään jopa tuhansia euroa kilolta.

Serbialainen Pule on erittäin harvinaista ja samalla myös maailman kalleinta juustoa. Pule-juusto valmistetaan Serbiassa Zasavican tilalla harvinaisesta aasin maidosta. Jos juustoa myytäisiin tavallisessa supermarketissa, voisi sen hinta kivuta tilanomistaja Slobodan Simicin mukaan useampaan tuhanteen euroon kilolta. Juustoa saa kuitenkin tällä hetkellä ainoastaan Zasavican tilalta ja sitä myydään "kohtuulliseen 1000 euron kilohintaan".

Syy juuston korkeaan hintalappuun on sen kallis valmistustapa ja aasinmaidon terveelliset ominaisuudet. Yhteen juustokiloon tarvitaan jopa 25 litraa aasinmaitoa ja yhdestä aasista saa lypsettyä päivittäin vain 2 desiä maitoa. Aasinmaito on myös superterveellistä ja pitää sisällään esimerkiksi 60 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tavallinen lehmänmaito.

Juusto nimettiin juuri virallisesti maailman kalleimmaksi juustoksi World Record Academyn toimesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat