Mainos

Maailmaa järkyttäneestä joukkoraiskauksesta kolme vuotta – yksi tekijöistä vapautui jo

Yksi kuudesta miehestä, jotka tuomittiin Intiassa vuonna 2012 maailmaa järkyttäneestä joukkoraiskauksesta, on jo vapautunut. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

23-vuotias naisopiskelija ja hänen miespuolinen ystävänsä joutuivat raakalaismaisen väkivallan kohteeksi Intian pääkaupungissa New Delhissä joulukuussa 2012. Kaksikko oli noussut bussiin elokuvien jälkeen illalla, kun usean miehen joukko hyökkäsi heidän kimppuunsa.

Hyökkääjät hakkasivat naisen ystävän rautaputkilla ja raiskasivat naisen vuoron perään. Sen jälkeen he heittivät uhrinsa liikkuvasta bussista.

Nainen kuoli vammoihinsa pari viikkoa myöhemmin. Tapaus nostatti Intiassa laajoja protesteja, ja miehille langetettiin kuolemantuomio syyskuussa 2013.

Nyt yksi miehistä on vapautettu vähin äänin. Hän on rikoksen tekoaikaan alle 18-vuotias, joten hänelle langetettiin kolmen vuoden vankeustuomio.

Viranomaisten mukaan häntä tarkkaillaan edelleen, mutta hän ei ole vangittuna. 

Uhrin äiti kokee epäonnistuneensa. Hän lupasi tyttärelleen taistelevansa tämän puolesta. 

– Rikos voitti. Me hävisimme, Asha Singh sanoo CNN:lle.

– Jos he ymmärtäisivät tyttäreni tuskan, jos he ymmärtäisivät minun tuskani, syyllinen ei olisi vapaana. Hän olisi ansainnut saman rangaistuksen kuin muut, joille langetettiin kuolemantuomio. Se olisi asettanut esimerkin yhteiskunnassa siitä, mitä tapahtuu, jos tyttöjä ja naisia kohdellaan tällä tavalla.

Äiti on myös kertonyt uhrin nimen julkisuuteen, mikä on erittäin harvinaista Intiassa. Raiskauksen uhreja ei ole aiemmin nimetty Intian mediassa.

Tytön nimi oli Jyoti Singh.

– Miksi piilottelisin hänen nimeään? Miksi minun pitäisi hävetä sitä? Heidän, jotka tekivät tämän kammottavan rikoksen, pitäisi hävetä, äiti sanoo.

Yksi tekijöistä on kuollut vankilassa, neljälle muulle langetettiin kuolemantuomio.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja