Mainos

Maahanmuuttajien vaikea saada ammattia vastaavaa työtä Suomessa

Maahanmuuttajien on edelleen vaikea saada ammattitaitoaan vastaavaa työpaikkaa ilman Suomessa hankittua työkokemusta. Ulkomailla hankittua työkokemusta maassamme ei arvosteta riittävästi. Työministeriön julkistaman tutkimuksen mukaan maahanmuuttajat työllistyvät Suomeen tultuaan parhaiten ravintola- ja siivousaloille. Näihin sisääntulopaikkoihin maahanmuuttajat pääsevät omin avuin.

Uralla etenemiseen he tarvitsevat kuitenkin yhteiskunnan tukea. Riittävä suomen kielen taito on maahanmuuttajien työllistymisen perusedellytys sekä työnantajien että työtä saaneiden maahanmuuttajien mielestä. Tutkimuksen mukaan maamme taloudellinen tilanne säätelee voimakkaasti maahanmuuttajien työllistymistä. Hyvässä taloudellisessa tilanteessa maahanmuuttajien on helpompaa työllistyä kuin lama-aikana.
"Maahanmuuttajien työllistyminen ja työhallinto - keitä miten ja minne?" -tutkimusta varten on haastateltu työnantajia sekä työllistyneitä maahanmuuttajia. Maahanmuuttajia koskeva aineisto on hankittu 1.6.1998-31.5.1999 välisenä aikana. Työllistyneitä maahanmuuttajia on Suomessa noin 4000. Tutkimuksessa heistä on mukana 134. Aineiston käsittelyssä on käytetty sekä määrällisiä että laadullisia tutkimusmenetelmiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.