Mainos

Maahanmuuttajanaisille suunnattujen turvakotipalvelujen kysyntä kasvaa

Maahanmuuttajanaisille ja heidän lapsilleen tarkoitetun turvakoti Monan asiakasmäärät ovat kasvaneet, eikä tilaa riitä kaikille.

Mona on tänä vuonna antanut turvakotipaikan kaikkiaan noin 130 asiakkaalle kesäkuun puoliväliin mennessä. Ilman paikkaa jäi saman ajanjakson aikana joka neljäs turvakotipaikan tarvitsija.

– Meillä oli koko viime vuoden aikana yhteensä 220 asiakasta, joten turvakotipaikan tarvitsijoiden määrä on kevään lukujen perusteella lisääntynyt, turvakodin johtaja Ljudmila Kettunen sanoo.

Kettunen arvioi, että maahanmuuttajataustaisille naisille suunnattuja turvakotipalveluja tarvitaan yhä enemmän lähivuosina. Kettusen mukaan tähän vaikuttaa muun muassa turvapaikanhakijoiden lisääntynyt määrä Suomessa.

– Moni maahanmuuttajataustainen nainen ei edes tiedä, että kotioloissa tapahtuva väkivalta on Suomessa rikos. Kun tietoisuus asiasta lisääntyy, asiakasmäärät kasvanevat valtavasti, Kettunen jatkaa.

Maahanmuuttajataustaisten ihmisten kanssa työskentely edellyttää turvakotien työntekijöiltä erityistä osaamista.

– Maahanmuuttajataustaisten naisten on vielä tavallistakin vaikeampaa puhua väkivallasta, koska moni tulee kriisialueelta ja on kokenut kovia. On ensiarvoisen tärkeää, että he saavat asioida turvakodeissa omalla kielellään, Kettunen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.